Pagina's

vrijdag 14 juni 2013

Opgeruimd staat netjes

Volgens mij gaat de lente nu toch echt beginnen! Dat vermoeden rijst in ieder geval door het zonnetje wat toch wat vaker begint te schijnen en door het opruimvirus wat zowel manlief als mijzelf in zijn greep houdt.

Ik ruimde onlangs de garage en de voorzolder grofweg op en manlief heeft bijna heel zijn kamer (die een echte puinhoop was) aan kant. Ik ben in de garage inmiddels begonnen om de inhoud van de kasten op te ruimen, zodat deze echt opgeruimd (en leger) wordt. Daarnaast probeer ik al een paar weken elke avond een klein opruim- en poetsklusje te doen na mijn werk. Dat lukt aardig, vooral omdat manlief de laatste weken niet alleen kookt, maar ook de afwas doet.


Er is 1 klein knelpuntje waar ik niet helemaal uitkom: zullen we de overtollige spullen weg geven of verkopen? Verkopen kan leuk zijn in het kader dat alle beetjes helpen. Aan de andere kant is het wel een extra klus en blijven een aantal spullen dan zo rondhangen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een kist met te verkopen zooi een jaar later weer 'opgeruimd' moet worden.

Aan de andere kant zou het natuurlijk leuk zijn om die nieuwe koekenpan van tweedehands verkopen te kunnen financieren...

Wat doen jullie gewoonlijk als je echt aan het ruimen bent?
Weg geven of verkopen?

6 opmerkingen:

 1. Als ik denk dat iets wel een kans maakt, probeer ik het te verkopen. Tussenoptie nog: weggeven aan iemand of aan een tweedehands winkel. Daar worden wij toch altijd nog iets blijer van dan van in de prullenbak mieteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij verkopen alleen als we denken dat er het echt wat op kan leveren nog, zoals boeken gaan vaak best goed met de verkoop. Als we denken dat het die moeite niet waard is geven we het weg als er iemand is die het wil hebben of het gaat naar de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik verkoop zelden wat,meestal kijk ik eerst of ik het kwijt kan aan familie of bekenden en anders gaat het naar de kringloop. voorheen verkocht ik wel eens boeken via marktplaats ,maar als ik dan keek wat er overbleef na aftrek van de verzendkosten en het gedoe met betalingen en versturen , dan was dat bedrag niet echt de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn anderhalf jaar geleden verhuisd naar ons franse huis, jaren lang hadden we twee huizen dus ook heel veel spullen, ik heb heel veel weggeven, onze jongste dochter ging ook in die tijd opzichzelf wonen en zij was blij met de wasmachine, fornuis, tv etc. Maar nu hebben we nog dozen vol spullen, we hebben besloten op twee brocantes te gaan staan, in juni en juli hier in de buurt, Thonnance en Orquevaux, ik wil zoveel mogelijk proberen te verkopen voor 50 cent of 1 euro, ik hoop dat het lukt, zoniet hebben we in iedergeval een leuk dagje.
  Groet Adriana Dijkland

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik denk dat het nog wat oplevert zet ik het op MP. Als de advertentie verlopen is en het is nog niet verkocht dan gaat het gewoon weg. Ik heb idd ook al meerdere keren gehad dat de spullen na een half jaar nog in huis stonden, dat schiet niet op.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben momenteel wat gereedschap op MP staan, heeft tot nu toe al 100 euro opgeleverd. Gaat meteen weer in het hypotheekpotje :)

  BeantwoordenVerwijderen