Pagina's

zondag 23 juni 2013

Het zijn de kleine dingen die het doen

 Laat ik er maar eerlijk voor uit komen: ik ben niet zo goed in kleine attenties. Op de een of andere manier zit dat gewoon niet zo in mijn systeem. Even bellen of een kaartje sturen schieten er hier makkelijk bij in en ook een verjaardagskadootje wil ik nog wel 'ns vergeten...

Ik had ook gewoon niet door wat het nou uitmaakte. Het afgelopen jaar liep ik er, zowel in positieve als in negatieve zin meerdere malen tegen aan dat het uitmaakt. Soms erg veel uitmaakt zelfs. En dus probeer ik erop te letten.

Vanavond belde ik daarom mijn broertje om nog eens te zeggen hoe stoer ik het vind dat hij zijn eigen zaak is begonnen en om te vragen hoe die eerste week voor hem was.

Zo leuk om dan te merken hoe dat gewaardeerd wordt. En dat alleen door uit te spreken wat ik toch al dacht.

Doen dus!
Of zijn jullie al heel goed in dat soort dingen?

13 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ook moeten leren en het gaat ook nog niet altijd goed, maar zit wel veel meer in m'n systeem dan vroeger :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me moeilijk om dat te leren. Bij mij gaat dat vanzelf,tenzij ik veel zorgen heb. Dan is de aandacht voor anderen minder.Goed,dat het je lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het eigenlijk ook best wel. Maar alles is te leren. Misschien wordt ik er nooit zo goed in als mensen die di van nature hebben, maar alle verbetering is meegenomen!

   Verwijderen
 3. Ik denk wel dat het aan te leren is, je zou bv in je agenda momenten kunnen noteren om mensen te bellen of een kaartje te sturen. Zelf doe ik het altijd meteen als ik hoor dat iemand ziek is of zo. Ik ben een van de weinigen die de postbode aan het werk houdt denk ik :) bellen vind ik iets lastiger omdat mensen vaak niet thuis zijn en dan vergeet ik nog wel eens om het later weer te proberen.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/06/24/moestuin-maandag-7

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja.... en dan eerst bedenken dat ik mensen naar hun verjaardag moet vragen... LOL!

   Verwijderen
 4. Blijft moeilijk overal aan te denken. Ik vergeet ook kaartjes te sturen (of te bellen) Trouwdag broers/zussen vergeten.... zucht ik leer het ooit wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwdagen (behalve die van mijn ouders) sla ik over hoor... Eerst me maar 'ns op de verjaardagen en de dingen van alledag concentreren. Die huwelijksdagen kunnen me nooit zo boeien.

   Verwijderen
 5. Iemand op een positieve manier benaderen werkt zeer zeker. Blij voor iemand zijn ontvang je altijd terug door een lach of een positieve waardering. Mensen stellen zulke dingen op prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blij voor iemand zijn en positief zijn, dat ben / kan ik wel. Op de een of andere manier zijn voor mij daar echter geen kadootjes of kaartjes aan gelinkt...

   Verwijderen
 6. Ik doe het niet volautomatisch, daarom heb ik mezelf aangeleerd eens per week op de kalender te kijken, alvast de kaartjes voor de verjaardagen/huwelijken/etc te schrijven en te bedenken wanneer ze op de post moeten. Ik heb ook een voorraad neutrale kaartjes aangeschaft (met bloemen en Hollandse Meesters enzo) die ik even op kan sturen als ik iets opvang (ziekte, promotie, overlijden).

  Maar ik ben daarbij wel afhankelijk van het goed uitvoeren van mijn routines. Deze week, bijvoorbeeld, wordt de gang opnieuw betegeld, en ga ik dus niet beneden naar de wc. Iedereen die vorige en deze week jarig was, krijgt dus geen kaartje. Snif.

  Manlief snapt mijn afhankelijkheid van die routines niet zo en gooit regelmatig roet in het eten, door bv de kalender bij het oud papier te gooien (kleur past niet bij de nieuwe tegels), de kaartjes die ik had klaargelegd op een andere plek te leggen omdat het anders zo rommelig lijkt (en ik ze dus niet meer zie en prompt vergeet), ineens te bedenken dat op de avond dat ik mijn kaartjes normaal schrijf, zijn kledingwissel uit te voeren, waarbij mijn hulp onontbeerlijk is ;-) . Nouja, er krijgt nogal eens iemand géén kaartje.....

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe inderdaad heel veel met mijn agenda. Vriend en ik hebben heel luxe allebei een ipad, maar voor ons met allebei planningsproblemen is dat ding zo ontzettend fijn... er zit een agenda in waar we dingen mee kunnen delen, en waar elk jaar opnieuw de verjaardagen er automatisch in komen. En als ik vergeet te kijken in de agenda (dat had ik met een papieren agenda ALTIJD) dan gaat hij piepen als er iets in staat. Daardoor vergeten wij juist dat soort kleine dingetjes ook een stuk minder snel. Soms gaat er gewoon in hoor: boek naar oma brengen, of zusje bellen. En vriend zet in zijn werkagenda als er collega's terug komen van vakantie: 'vragen aan xx hoe vakantie was' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hm... dat zijn wel slimme truukjes,.. dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen