Doe maar duur

Met al dat gratis eten uit eigen tuin permiteer ik mezelf op andere (menu) vlakken soms wat extra luxe. Qua besparing schiet dat misschien niet op, maar het is wel erg lekker.

Voor vanavond had ik een salade bedacht van rucola (tuin), bieflapjes (vleespakket, vriezer), zachte geitenkaas, pijnboompitjes, tomaat, komkommer, appel en zacht gebakken uitjes.

De uien komen uit een gekregen zak van 25 kilo, waar manlief vandaag mee thuis kwam. Altijd leuk dat soort kadootjes!

Veroorloven jullie je wel eens uitspattingen op eetgebied? Of zijn geitenkaas en pijnboompitjes voor jullie misschien geen uitspatting?

Reacties

  1. 25 kilo, zo daar doen wij jaren mee zou het dan nog eetbaar zijn. Of eten jullie iedere week uiensoep met uien gehaktballen met uitjes bij de aardappels als toetje vla met ......:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LOL nee die uien blijven geen jaar goed. :-)

      Wat we er mee doen: ik gaf al een kilootje (of 2) aan onze buren, misschien gaat er ook nog wat mee naar mijn werk voor twee collega's.
      Verder eten we wel een kilootje of 1-2 per week. Er gaat een ui door de pastasaus, een gebakken ui bij vlees is ook erg lekker, zelfgemaakte pindasaus vraagt ook om een uitje en dan heb ik het nog niet eens over al die recepten doe spontaan uitgetest worden als we iets in overvloed hebben...

      Verwijderen
  2. Ik eet geen vlees en denk dat daarom geitenkaas en pijnboompitten nvoor mij geen uitspatting zijn. 25 kilo uien, heerlijk! Ik haal bijna elke week 2 kilo uien dus zal blij zijn als de uien n de moestuin groot geneg zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben ook nog uien in de moestuin. :-)
      Binnenkort maar 'ns wat ui-recepten testen.

      Verwijderen
  3. op eetgebied hebben wij inderdaad ook uitspattingen, want ik vind het belangrijk dat wat ik in mijn lijf stop goed en lekker is.
    wat ik super lekker vind is vrijdag op de markt heerlijke bio kip en eerlijk gevangen vis.
    en lekkere groentes.
    ik bezunig dus inderdaad niet op voeding (wel op alllllll de rest)
    gr jenny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt lekker!

      Wij proberen op alle vlakken zuinig te doen, maar dan wel weer veel bio. De pijnboompitten en geitenlaas waren dat overigens niet

      Verwijderen
  4. Ik eet regelmatig geitenkaas en pijnboompitten, maar ik eet vegetarisch, dus gebruik dat als vleesvervanger.

    Maar hier ook weleens uitspattingen. Zoals seitanbroodjes (een soort van saucijzenbroodje maar dan op basis van seitan) vind ik heerlijk, maar zijn 2 euro per stuk. Soms als ik in de bio winkel ben, neem ik ze toch mee. Verder ben ik dol op aardbeien, kersen en frambozen. Alleen aan aardbeien heb ik vorige week al € 7,-- uitgegeven voor 2 kilo. Maar wel erg lekker en ook gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor de jongste heb ik met regelmaat geitenkaas in huis (zachte). Ze is vegetariër. Die haal ik in de aanbieding en vries het in, dan valt het mee. Pijnboompitten zal ik nooit halen, dat is echt te duur. Wel heb ik het geluk dat ik een heel jaar gratis walnoten eet, door salades, door ovenschotels, in groentetaarten... Maar dat kost me dus niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bijna nooit, maar dat komt wellicht ook omdat ik weinig fantasie heb als het om koken gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wij eten eigenlijk altijd vrij bescheiden,maar soms eten we weleens wat luxer, zoals bijvoorbeeld spareribs, of asperges die zijn dit jaar ook aardig wat duurder,maar ik vind dat als je altijd vrij goedkoop eet en we slaan ook regelmatig vlees over, dat je jezelf ook wel eens mag verwennen en juist omdat je het niet vaak doet blijft het bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts