Pagina's

vrijdag 28 juni 2013

Consuminderen en klussen

Na een wat onrustige nacht met bijbehorende suffe start zijn manlief en ik vandaag maar aan het klussen geslagen. Want wat moet je anders met dit weer?

Ik schilderde een lelijke grijze bakstenen woonkamermuur wit en manlief plaatste twee tuinpoorten.

De grijze bakstenen muur was me al lang een doorn in het oog. Volgens internet kun je zo'n muur niet gewoon witten, maar moet daar eerst voorstrijk op. Voorstrijk hadden we niet, wel latex in een kleur die we niet mooi vinden (een soort creme-wit die je kamer een doorrookt uiterlijk geeft - gatsie!). Die latex hebben we met 10 % verdunt en als eerste laag gebruikt.

Wat blijkt: de latex heeft prima gedekt en ziet er prima uit! Speciaal voorstrijkmiddel was dus niet nodig en dat de muur een aardige hoeveelheid van deze lelijke latex heeft opgezogen is bepaald niet erg. Dat is straks mooi weer een emmer minder in de garage. Zondag gaat er dan nog een mooi laagje cremewit overheen en waag ik me misschien aan het gruwelijke granol (knalgeel geschilderd door de vorige bewoners).

Manlief maakte eerder al twee tuinpoorten. Wel van fout geimpregneerd hout jammer genoeg, maar met een heel hek van dat spul (van de vorige bewoners) zagen we niet zoveel nut in duurder / beter hout. Beits hadden we nog over van het beitsen van bovengenoemd tuinhek en er lagen ook nog 3 scharnieren van een oude tuinpoort.

Al met al hebben we met klussen behoorlijk wat spullen gebruikt die we al hadden. En dat is fijn qua geld en ruimte.

Het leuke aan zelf maken is trouwens dat we er veel trotser op zijn dan op gekocht spul. We zijn vanavond al 5 keer even bij de tuinpoorten wezen kijken... :-)

3 opmerkingen:

  1. het enige dat positief is aan dit weer, zoals je zelf al aangeeft; ideaal klusweer. Klussen zonder zweet op je rug ;-) Succes dit weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de tips die producenten voor het gebruik van hun product geven zijn er vaak om te zorgen dat je ook nog een ander product van hun assortiment gebruikt. het loont dus de moeite om af en toe zelf na te denken en te experimenteren, dit kan je een hoop geld en moeite besparen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens vriendinnetje doet witte latex van de action ook veel beter dekken en wordt niet wit, itt de dure histor. Fijn als het met minder middelen en geld kan altijd! :)

    BeantwoordenVerwijderen