Pagina's

woensdag 29 mei 2013

Imelda Marcos is er niets bij

De schoenenkoopactie is zeer wel geslaagd. 2 Paar Ecco's kocht ik voor 91 euro. Waarvan 1 paar wandelsandalen en 1 paar nette zomerschoenen. Precies wat ik nog mistte in mijn schoenengarderobe. Want dat is het inmiddels wel. Bestond mijn complete schoenen'garderobe' ooit uit 2, maximaal 3 paar schoenen, inmiddels is het een hele plank vol met 2 paar laarzen, 2 paar sandalen, 1 paar wandelschoenen, 1 paar nette winterschoenen en 1 paar nette zomerschoenen.

En nou maar hopen dat het mijn schoenen beter vergaat dan die van Imelda Marcos.

Daarom wil ik proberen om er meer zuinig op te zijn, wat lastig is omdat ik daar dus echt geen ervaring mee heb.

Vandaar dus de volgende prangende vragen: Plegen jullie regelmatig onderhoud aan je schoenen?
En hoe doe je dat dan?7 opmerkingen:

 1. Onder andere: poetsen, veters (als de schoen een veter heeft) goed los vóór je ze uittrekt, in de laarzen laarzenspanners.
  Goed geslaagd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Regelmatig met oude zachte tandenborstelde rand tussen zool en leer ontdoen van vuil er koekt altijd wel wat aan. Verder met echte schoensmeer insmeren, kwartierje wachten en met andere borstel uitpoetsen tot ze glimmen. Zonder shoenopoest elke week even borstelen. Niet van de gopedkope dingen kopen die smeren er iets op wat het leer niet meer laat ademen en een viezig laagje gaat achterlaten bij vaak gebruik.

  Ook sandalen elke keer borstelen na gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS ik heb tesamen ruim 25 paar wandel/netteschoenen en sandalen en slippers. Geen laarzen dar hou ik niet van. Schoenen koop ik ook in kringloop. Ook al 3x ecco's gescoord gemiddeld 7 euro. Als je veel paren hebt heb je geen haast en dan regelmatig kringlopen en dan hou je de collectie op peil.

   Verwijderen
 3. Inderdaad regelmatig poetsen, ik doe dat regelmatig met van dat leervet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schoenen is het enige waar ik niet op beknibbel ,al probeer ik mijn ecco's wel altijd in de opruiming bij een outlet winkel te kopen. 2e hands schoenen is met mijn voetproblemen niet echt een optie. ik maak mijn schoenen regelmatig en smeer ze regelmatig in met leder vet . ook controleer ik ze regelmatig op eventuele slijtage en laat ze dan in gevallen waarbij dat mogelijk is herstellen bij een goede schoenmaker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik maak mijn schoenen regelmatig schoon moest er staan

   Verwijderen
 5. Regelmatig schoon maken, maar ook optijd de hakken en zolen laten vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen