Pagina's

vrijdag 19 april 2013

Toch maar met de auto...

Bedankt voor jullie tips. Het wordt dus wederom geen treinreis. Hoewel ik de trein altijd meeneem als eerste optie in mijn reisplannen, blijkt het in werkelijkheid vaak te omslachtig en te duur.

We gaan dus maar met de auto naar Schiphol om deze daar dan in de directe omgeving te parkeren. Her was even zoeken naar de beste deal en bij een betrouwbaar bedrijf. Maar het is gelukt. We staan op een parkeerterrein onder Schiphol (voor ons gunstig qua aanrijroute), met shuttlebusje die dag en nacht rijd, op 3 minuten rijden van het vliegveld, bij een bedrijf met goede reviews. Deze leek in eerste instantie iets duurder dan de verder weg gelegen parkeerterreinen, maar toen vond ik ook nog een kortingscode... Voor 54 euro voor 8 nachtjes zijn we klaar. Onze benzinekosten zullen ongeveer 45 euro zijn. Daarmee kost een retourtje met de auto ongeveer 100 euro. Dat is goedkoper dan 4 x een dagretour via de Blokker (17,50 per stuk) en dan ook nog eens een hotel ( van minimaal 80 euro).   Een volgende keer dus beter rekening houden met de treintijden. Zonder overnachting is het ov namelijk wel goedkoper. 

Het duurt nog wel even voordat we op reis gaan, maar het is fijn om al dit soort dingen alvast maar bedacht en geregeld te hebben.

Overigens las ik dat de KLM ook extra kosten voor ruimbagage gaat rekenen. Fijn dat wij toch al van plan waren om met alleen handbagage te vliegen. Overigens hoef je de extra kosten voor ruimbagage niet te betalen als je meedoet met het spaarprogramma van de KLM (blue nog iets). 

Regelen jullie dit soort dingen ver van tevoren? Of zijn jullie sowieso meer van de ongeplande vakanties?

2 opmerkingen:

  1. Wij waren bij de KLM net op tijd ;-)
    Je kunt inderdaad lid worden van hun "club" dan hoef je ook niet extra te betalen en het lidmaatschap is gratis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vliegen via Dusseldorp. Parkeren kun je ruim van te voren reserveren (kosten 6,00) Je betaald voor hoe lang je blijft parkeren (10 dagen 58,00 euro is het goedkoopste) duurder kan ook dan parkeer je overdekt en bijna in de vertrekhal. Wij gaan voor het goedkoopste! (kan toch bijna niet anders als doorgewinterde consumenten bespaarder);)

    BeantwoordenVerwijderen