Zuinig en snel aardappels wassen

Waarschijnlijk kennen jullie deze tip als echte consuminderaars al. Maar toch... je weet maar nooit en ik zie andere mensen nooit op deze manier hun aardappels wassen.

Schil de aardappels en doe ze in een ruime pan. Doe hier een bodempje water bij. Doe het deksel op de pan. Pak de pan beet aan de handvatten en druk het deksel met de duimen stevig op de pan. Schud de pan krachtig heen en weer. Gooi het bodempje water weg en herhaal dit nog een keer. 

Hierna snij je pas de aardappels in stukken. 

Mijn moeder wastte zo altijd de aardappels.

Kenden jullie het truukje al?

Reacties

  1. Ben ik dan de enige die de aardappels gewoon helemaal niet wast? Ik schil ze en daarna bak ik ze of kook ik ze. Alleen als ik de aardappels in hun schil bak, was ik ze, maar dat komt niet vaak voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ja ik doe het ook al jaren zo, meestal maar 1x.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en het water weer opvangen en gebruiken om het toilet door te spoelen. Ik heb een emmer staan en vang daarin water op als ik de koffiepot omspoel, handen was e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jawel en 'k doe het in één keer...
    groet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts