Pagina's

donderdag 21 maart 2013

onconsuminderige maaltijden

Het gaat niet zo soepel met het koken deze week: ik maakte een heerlijke groentenschotel (recept volgt op m'n andere blog) voor twee dagen. Alleen ging op dag 2 de deurbel tijdens de maaltijdbereiding...

Laten we zeggen dat de kat de maaltijd net zo'n succes vond als wij. Manlief heeft toen maar pannenkoeken gebakken. De afgelikte stamppot gooiden we in de klikko. 

Toen ik vandaag moe thuiskwam van een volle werkdag, bleek dat manlief geen zin had om te koken. Hij had het opgelost door diepvriespizza te halen. Niet echt consuminderig en ook niet echt lekker trouwens. Al heeft manlief er erg van genoten. 

Morgen toch echt een goede poging tot meer een meer substantiele maaltijd! 

Hebben jullie ook wel eens van die rommelige weken?

7 opmerkingen:

 1. Ik had toevallig daar ook net een logje over. Ik dacht slim te zijn door wat in te koelkast te bewaren, maar dat bleek er al iets te lang in te liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms weken achtereen :(, en dan met goede moed weer verder,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook wel eens zo'n dag (vaak op zondag) dan vergaat mij wel eens de zin om te koken (en dat terwijl koken een hobby is!)Vaak zijn de morrende huisgenoten de doorslag om toch de koelkast in te duiken, etenswaar verzamelen en toch aan het koken slagen.
  We eten ook wel eens 'gemaksvoer' dat vaak ipv brood (gemaksvoer is pizza-pannekoeken-gebakken ei - balkenbrij - 'eigengemaakt s ubway broodje' etc.)Dit vind ik geen 'warm eten'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak altijd een omelette met bv ham en kaas als ik haast heb of er is iets anders misgegaan. Restjes groente, aardappelen, pasta of rijst kun je er ook prima in verwerken.

  Beter dan die onsmakelijke diepvries pizza's, wat mij betreft is dat geen eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, de kat! Gelukkig heeft de onze dat nog nooit gedaan. Hij jat alleen maar kaaskorstjes van het aanrecht als we er niet bij zijn.
  Ik zou ook bedanken voor een afgelikte stamppot ;-)
  Hier ook nog wel eens missers hoor! Gisteren zou ik rijstkoekjes bakken maar het mengseltje bleef veel te nat. Ik heb er maar een paar eieren extra bijgemikt en het als grote omelet gebakken, lukte ook nog wonderwel. Maar in mijn hoofd was ik al bezig met een noodscenario (heb ik nog iets in de diepvries wat bv. in de frituur kan??). Want meestal lukt zoiets bij mij dan niet ;-)
  Ach soms zit het mee, en soms zit het tegen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, ja de kat eet soms (ongewild) met ons mee - likt pannen uit als we vergeten het in de keuken mét deksel te zetten...

  Dat soort weken herken ik wel ja. We eten dan meestal soep met een broodje.

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi, over afgelebberd gesproken. Gisteren viel ik in als tentamensurveillant bij een van onze hoofdstedelijke universiteiten. Een van de surveillanten vond tijdens het tentamen naast een tentamentafel van een student die de zaal al verlaten had, een halflege driekwartliterfles Hero aardbeiendrink. Hij pakte de fles op en liep er mee naar onze surveillantentafel, waar ik de binnenkomende tentamens zat te verwerken op de daarvoor bestemde formulieren. Kennelijk vond de collega-surveillant het zonde, want die fles ging met hem mee, aangebroken of niet. Ik plaagde hem nog wel even of hij de rand van de fles wel afgeveegd had, omdat de student immers al de helft op had.

  BeantwoordenVerwijderen