Pagina's

woensdag 27 maart 2013

kleding die wel gaat

Het creme-dilemma is nog niet opgelost, hoewel jullie reacties er wel voor zorgden dat ik alvast maar wat kokosolie op mijn gezicht smeerde. Ik hoef immers geen rimpelhoofd, daar nemen we geen risico's mee. 

Ter afleiding bezocht ik vandaag een kledingbeurs samen met een vriendin. Vriendin was weer getipt door haar buurvrouw en zo stonden wij op woensdagmorgen 9.00 uur in een kerk vol met kleding en vol met vrouwen - ergens heb ik 1 man gezien, maar volgens mij is die al heel snel gevlucht. Het leek wel een geheime bijeenkomst, zo op de woensdagochtend, in een kerk ergens in een achterafstraatje. Je moest het maar weten.

Het was een gezellige boel met een overvolle parkeerplaats, een zeer gezellig damestoilet (de paskamer) met wederzijdse feedback op de aangetrokken outfits en natuurlijk heel veel kleding. 

Ik ben erg geslaagd met een heel lief wit zomerjurkje en een rood-wit-zwarte jurk met onderrok en ruches. Met nog twee sjaaltjes erbij kwam het geheel op 11,50 euro.

Al met al heb ik de kleding voor deze zomer bijna op orde. 

Wat me trouwens in de gesprekken in de 'paskamer' opviel: sommige vrouwen neigen ertoe om dingen te kopen waar ze niet helemaal tevreden over zijn omdat het 'toch maar' voor thuis is of 'toch maar' onder iets gedragen wordt. Of omdat het 'wel gaat zo'.

Ik merk dat ik best kritisch geworden ben: alles waar ik niet helemaal happy mee ben gaat ten eerste al niet mee naar huis, en als ik iets thuis heb wat ik niet graag meer draag dan gaat het gewoon weg! Resultaat: een kledingkast met een vrij bescheiden inhoud, maar wel allemaal dingen die ik echt graag draag.

Ik heb dus geen kleding om in te poetsen (wel 1 oud setje om in te schilderen). Poetsen en werken in de tuin gaat immers net zo goed in een leuke spijkerbroek als in een stomme. En zolang ik geen chloor over mezelf heen gooi is er niets aan de hand. Modder of een stofveeg gaan er echt wel weer uit en ondertussen voel ik me happy in m'n kleding. Natuurlijk heb ik wel een paar echt heel mooie dingen waar ik extra voorzichtig mee ben. Maar kleding die me niet staat of die niet goed past... nee, die heb ik niet in mijn kast liggen.

Hoe kritisch zijn jullie? Is het belangrijk dat je je mooi / verzorgd voelt in de kleding die je hebt? Of maakt het je gewoon niet zo uit?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb niet super veel kleding (keep on dreaming) en dat wat ik heb ben ik wel zorgvuldig op. Het moet ook altijd goed bij elkaar passen, het moet lekker zitten en ook de acsecoires moeten er bij passen. En dat gaat zo ver dat ik meerdere brillen heb. En een redelijk gekleurde collectie schoenen.
  Ik heb geen standaard kleding dus dat wat ik heb kan heel lang mee gaan, in de mode is het nooit geweest en zal het ook niet snel komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb speciale tuinierkleding... Een hele oude spijkerbroek en een lekker wijd shirt met tuiniervlekken die er nooit meer uitgaan. Heb ik ook echt nodig in de tuin, soms zit ik op mijn kont in de border of lig ik languit op mjn buik in de arde, net hoe het uitkomt. Ik hou dan ook eg van tuinieren! Verder koop ik nooit mwah-kleding, zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleding interesseerd me niet zo, en ik heb daarom niet zoveel in mijn kast liggen. In de winter moet het vooral warm zijn, en in de zomer lekker luchtig. Ik heb 1 net setje (wat ik ook al jaren heb), wat ik draag als we netjes moeten zijn. Ik hoorde laatst van mijn zus dat dat setje eigelijk niet meer kon omdat het totaal niet meer in de mode is, nou lekker belangrijk. Ik ga daarom echt geen nieuw setje kopen alleen maar omdat het niet meer in de mode is.
  Meestal heb ik zwarte- of spijkerbroek en zwarte trui/t shirt aan, is altijd goed :-).
  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb heel veel kleding, zeker 80% komt uit de kringloop, ook jassen en schoenen. Toen de kringloop net opkwam ruim 10 jaar geleden kocht ik heel veel, ook omdat het toen nog echt goedkoop was en vaak alleen maar omdat het goedkoop was en dan droeg ik het eigenlijk niet of alleen bij vies werk. Nu ik veel in voorraad heb koop ik alleen als ik iets echt goeds tegen een acceptabele prijs tegenkom en hou zo de kast op peil. Er gaan dit jaar 2 jassen terug naar de kringloop en volgend jaar komt er dan wel weer een bij, al hoeft het niet want ik heb er nog 3.
  Ik ben ook zuinig op mijn kleding en verkleed me makkelijik als ik iets anders ga doen of me aanpas aan het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb niet heel veel kleding en probeer vaak wel meerdere dingen te combineren.
  Voor de moestuin heb ik wel oude kleding omdat ik vaak op mijn knieen in de aarde lig. Ik bewaar meestal 1 setje speciaal voor netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kleding moet vooral lekker zitten! En de goede kleur hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het belangrijk dat het fijn zit, maar het moet ook wel leuk staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb leuke kleding voor alle omstandigheden. Veel gekregen of gekocht in het tweedehandswinkeltje. Veel jurkjes, maar ook vesten en spijkerbroeken als het makkelijk moet zijn. Goede en mooie jassen vind ik belangijk en die heb ik ook. Ik doe er heel lang mee (met kleren en zeker met jassen). Ik probeer zo veel mogelijk tijdloos te kopen en een enkel hip item in de uitverkoop ofzo.

  Ik wil er wel leuk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Vroeger' ging ik vooral voor goedkoop, de kleuren en vorm maakten me niet zoveel uit (of dat maakte ik mezelf wijs). Tegenwoordig koop ik alleen dingen die goed zitten, me goed staan en waar ik vrolijk van word. En volgens mij ben ik net zo duur uit. Van de energie die ik krijg als ik weet dat ik er goed uitzie, ga ik dingen dóen: huishouden, werken, achterstanden wegwerken, sporten. Als ik me niet prettig voel in mijn kleren ga ik bankhangen....

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen