Pagina's

zaterdag 16 maart 2013

Frivole zaken

Na al dat schrijven over werk, nut en bezigheden moet ik nu even verstek laten gaan qua serieuze onderwerpen. Deze dame heeft namelijk zeer frivool de bloemetjes buiten gezet met een heuse avond uit.

En wat blijkt? Ook dat kan bijzonder consuminderig als je een beetje oplet. 

Het zit zo: een vriendin kreeg een tip dat je met je Ikea familypas korting kon krijgen op een optreden van een flamencogroep. Voor 15 euro per persoon konden we naar de Doelen in Rotterdam. De groep was volgens vriendin het neusje van de zalm qua flamenco. Na de reservering bleek dat er niet alleen een optreden was, maar dat het een soort van 'flamenco-pakket' was. 

Voor die 15 euro kregen we vooraf een drankje, een spetterende voorstelling (met staande ovatie en een toegift ), vervolgens een korte workshop, een meet en greet met de artiesten en dan nog een optreden van een flamenco groep uit Rotterdam (ook erg goed): kortom een avondvullend programma. Meer 'bang for bucks' kun je nauwelijks krijgen. 
Overigens waren we vergeten om geld te pinnen voor extra drankjes na de voorstelling, wat ons met 1 drankje per persoon liet. Met veel jeugdsentiment hebben we de toiletten toen maar opgezocht voor een extra glaasje water.Als jongvolwassene had ik namelijk eigenlijk geen budget om te gaan stappen. Dat betekende niet dat er niet uitgegaan werd, maar dat er enthousiast gezocht werd naar gratis concerten. Naast een schaars gekocht drankje werd het glas steevast bijgevuld met water uit de kraan.

In vergelijking met toen was de 17,50 euro die we uitgaven voor een hele avond uit een flink bedrag. Het was echter elke cent waard!(Ole!)

Ik meen dat ik ergens gelezen had dat er nog meer concerten korting kregen met de Ikea pas. Op internet is er echter niets over te vinden.

Hebben jullie goede tips voor leuke, consuminderige uitjes? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten