Pagina's

vrijdag 15 februari 2013

Wekelijkse boodschappen week 7: Oeps!

Ik had het zo mooi uitgekiend met de boodschappen en dacht perfect uit te komen met het budget van deze week met daarbij opgeteld de bedragen die ik de afgelopen twee weken overhield.

En toen... deed manlief boodschappen en nam 'voor de zekerheid' maar wat extra dingen mee. Hij heeft het niet echt bont gemaakt hoor, maar al met al zit ik wel een eindje over de 34 euro heen: 47,28 is het geworden en dan moet er ook nog een krappe kilo kaas worden gekocht. 

Er staat nog ruim 62 euro op de huishoudrekening voor de rest van de maand, oftewel 31 euro per week. Met de berg groenten die vandaag geleverd werd moet dat lukken. We kunnen hiermee zeker een week of 3 vooruit en de vriezer ligt nog steeds vol met vlees en vegetarische burgers.

Wat deze week opviel: de halfvolle biologische melk is kennelijk weer 4 cent duurder geworden. Hij is nu even duur als de volle melk: 0,89 euro. Nou... als de prijs van halfvolle melk gelijk ligt aan die van volle melk dan wordt dat dus voortaan volle melk!  


Houden bij jullie al je huisgenoten zich aan het boodschappenbudget? 
Of houden jullie dat simpelweg in eigen beheer? (zoals hier meestal)

Biologische thuissuper:
Bleekselderij: 1,70
Chinese kool: 1,20
Gemberwortel, 122 gram: 0,85
Blikje gemengde bonen*: 0,85
Knolselderij, 2 flinke knollen: 2,00
Paksoy: 1,00
Perssinaasappelen, 4,1 kg: 7,38
Pompoen (grote): 1,50
Prei, 1,5 kg: 4,07
1 puntpaprika's: 1,55
Rode bieten, pondje: 0,74
Venkel, krap 4 ons: 1,20
Waspeen, 2 kg: 2,50
Witte kool (een flinke): 1,05
Bezorgkosten: 3,50
Totaal: 31,09

Toko:
Gedroogde champignons, 2,99
Gedroogde zwammen: 1,69
Totaal: 4,68

D.irk
Bio volle melk: 0,89
Bio halfvolle melk: 0,89
Bio verse worst: 3,19
Bio Spaghetti: 0,99
Camembert: 0,85
Toastjes, 2 pakken: 0,85
Totaal: 7,51

Eieren van het kippenparadijs: 2 dozen: 4 euro

7 opmerkingen:

 1. Wij doen altijd samen boodschappen :)

  Soms stuur ik mijn man om een losse boodschap en inmiddels is hij ook zó betrokken bij het geld overhouden dat ie dan niks extra meeneemt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij houdt zich er wel aan als ik 'm van te voren inlicht dat het deze maand krap wordt. Maar dat vergeet ik wel eens en dan ligt er ineens een zak MenM's in de krat ofzo. Of hij koopt een bos bloemen voor me, zeg dan maar eens dat het eigenlijk niet zo uitkomt ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn man is een beetje een ongeleid projectiel ben ik bang. Hij kan van die aanbiedingen van de Lidl en Aldi zo maar kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is dan weer een voordeel als je alleen bent. Niemand behalve jezelf die je boodschappenbudget kan verstoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons brengt mijn man altijd te dure spullen mee. Zoals koffie van het dure merk en dan ook nog maar een pak extra voor de voorraad. Van zulke dingen. Nee doe liever alles zelf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie dat je gemberwortel op je lijstje hebt staan. Wist je dat de thee die je ervan kunt zetten (bij mij) fantastisch werkt tegen mijn maagzuurproblemen? Gebruikte jarenlang maagzuurpillen van het kruidvat. Sinds 2 maanden maak ik thee van gemberwortel. Na het eten 1 glas en 2 uur voor het naar bed gaan. Hoef sinds die tijd geen pilletje meer te slikken (slikte er 3 a 4 per dag). Buiten de besparing lijkt het me ook veel gezonder! mvrgr, Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. PS: aanvulling: na het AVONDeten

  BeantwoordenVerwijderen