Pagina's

dinsdag 5 februari 2013

Prijsverhogingen in de supermarkt

De kleine blikjes tomatenpuree kosten bij de Dirk opeens 16 cent. Akkoord... met dit soort bedragen gaat de huishoudpot niet opeens failliet en je haalt er ook het nationale nieuws niet mee. 

Het prijsverschil met een paar weken geleden is echter aanzienlijk. Toen kostten die kleine blikjes tomatenpuree 6 cent (of 7, daar wil ik vanaf wezen). Dan is een verhoging naar 16 cent een behoorlijk prijsverschil. Voor het geld waarmee je eerst 2,5 blikje kocht, koop je er nu maar 1. Nu heb ik me altijd afgevraagd hoe ze die blikjes konden maken voor die 6 cent, maar daar gaat het nu niet om. Bovendien denk ik niet dat het productieproces opeens verandert is.

Ik heb het idee dat supermarkten stiekum prijsverhogingen doorvoeren op de goedkope artikelen (die mensen nu meer kopen). 

Zijn jullie de laatste tijd dergelijke forse prijsverhogingen tegengekomen in de supermarkt?

20 opmerkingen:

 1. Grappig dat je daar over begint. Ik was net bezig met een berichtje. Het was me ook opgevallen. Niet zozeer met de goedkope artikelen, maar bijvoorbeeld de bio-artikelen, waar je geen keuze in hebt.
  Arla drinkyoghurt was 1,15 euro is nu ineens 1, 24 euro. Biologische suiker. Van 1,19 naar 1,49 euro. Ik vind dat prijsverschil te hoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker!! Mijn maandverband koop ik altijd bij de appie omdat hij daar het goedkoopst was en me goed bevalt. Paar week geleden kostte me dat 1,10 per pakje. Nu kosten ze 1,25 per pakje!! Mijn kat eet kuipjes vlees van euroshopper, voorheen kostten ze 0,17 cent en nu tot mijn schrik al 0,25 cent!! Dat is een verhoging van bijna 50%!! Dat is toch niet normaal meer? En zo zullen er wel meer artikelen omhoog zijn gegaan, maar die heb ik zo nog niet opgemerkt.

  Groetjs Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De euroshopper toiletpapier bij AH was vorig jaar verhoogd van 1,60 euro voor 8 rollen en toen in het najaar werden het ineens 4 rollen voor 1,60 euro. 4 rollen minder voor de zelfde prijs. Nu vraagt men 1,63 voor 4 rollen weer 3 cent verhoogd. De stiekeme prijsverhogingen heb ik zo door. Ik hou al jaren een prijzenboek bij voor de produkten die ik gebruik. En als de prijs mij te hoog wordt bij een winkel ga ik shoppen bij een andere supermarkt voor bepaalde produkten waar de prijs lager is. En dat loont altijd voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was mij ook al opgevallen ja. Die tinnetjes kattenvoer inderdaad, maar ook de blikken hondenvoer van Euroshopper en het huismerk. En de Euroshopper koffie, en de houdbare pakken melk...
  Het gaat om relatief kleine bedragen, maar toch... het zijn wel produkten die je dagelijks, of heel regelmatig koopt, en dan tikt het toch aan. Bovendien zijn de verhogingen in procenten omgerekend wel heel fors.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klopt helemaal, het viel mij ook al op. Omdat ik veel merkloze/huismerk spullen koop, tikt het in totaal toch best aan. Bij de Hoovliet is bijvoorbeeld het toiletpapier, tissues en keukenpapier flink duurder geworden, en zo kan ik nog wel een groot aantal artikelen opnoemen. Stunten gebeurt echter alleen met bewerkte merkartikelen die ik nooit koop, nooit met goedkope basisproducten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds augustus worden de prijzen al flink verhoogd m.n. de goedkope productlijn zoals de euroshopper. Ze doen het in stapjes omdat ze denken dat ze de klanten zo voor de gek kunnen houden. In de winkel kunnen ze het nauwelijks bijhouden, al die prijskaartjes die verwisseld moeten worden. Laatst kocht ik bv brood en ik moest meer afrekenen dan het prijskaartje aangaf en toen hoorde ik het meisje verzuchten dat het de derde prijsverhoging in korte tijd was. Ze waren net klaar met de tweede ronde. Tja, de bonussen van de top moeten natuurlijk ergens van betaald worden. Het ergste van alles is dat ik zo cynisch word :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mij opvalt aan de prijsverhogingen van Ah is, ze halen het uit de schappen tijdelijk. Daarna komt het terug in een nieuwe verpakking met andere inhoud en dus gelijk een andere prijs, natuurlijk hoger. Of ze halen goedkopere produkten eruit zodat je wel de duurdere zal gaan aanschaffen. Vb euroshopper rijstwafels. Ja, ik word er ook cynisch van of ik was het al een tijdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hadden die "stiekeme" prijsverhogingen ook al opgemerkt. Een literpak AH melk was ook ineens 10 cent duurder. Waarschijnlijk wordt er veel minder verkocht doordat men minder te besteden heeft. En door de prijzen te verhogen, hopen ze toch weer meer omzet te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik liep me inderdaad ook al te verbazen. Twee weken geleden kocht ik Euroshopper pindakaas voor E 1,19 deze was nu ineens E 1,39. Hoppa ook weer 20 cent duurder en zo zullen er inderdaad wel meer artikelen duurder geworden zijn. Lijkt het maar zo of is dit alleen bij AH en bij de Euroshopper spullen???

  Groetjes Melike

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is mij ook al opgevallen. Vanaf augustus zijn de winkels al bezig de prijs te verhogen. Alleen de laatste weken komt er bij sommige winkels zoals Dirk wel soms 10 cent bij. Bepaalde dingen worden om de week zelfs verhoogd. Raak ranja was hier bijv. 92 cent daarna 95 cent en nu 1,09 euro Niet leuk meer.

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De cola van de lidl, volgens mij zo'n 1½ jaar geleden nog €0,39 nu iets van € 0,73 per fles. De goedkope koffie van C1000 en AH,sinds 'n paar weken van 1,75 naar 1,99. Het vaste frituurvet van 0,75 naar 0,99. Wat betreft de kuipjes kattenvoer, volgens mij heeft de C1000 die nog voor 0,17.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij de C1000 hier viel het me ook al op. Zo had je b.v. altijd jus voor 7 cent. Ineens kun je de zakjes niet meer los kopen, maar alleen per vijf en betaal je er €0,45 voor. Dan heb je dus dik een zakje minder voor hetzelfde geld, PLUS je moet er meer in 1x kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bij tijd en wijle pak ik mijn schriftje waar alle prijzen in staan. Dus even gekeken naar afgelopen periode. De euroshopper thee, van 0,28 naar 0,34. De margarine van 0,91 naar 1,18 (500 gram ah), bruine bonen van 0,55 naar 0,69 (ah), tarwebloem lidl van 0,29 naar 0,49, chocolade dubbelpak van ah van 1,79 naar 1,99, de ah eieren van 1,25 naar 1,35, cola ah van 0,29 naar 0,39, zakjes kauwgum lidl van 0,44 naar 0,59, de halfvolle euroshopper melk van 0,47 naar 0,55, wijn van 1,99 naar 2,23. Dit zijn allemaal prijsstijgingen van december, dus januari heb ik nog niet bekeken.
  Ik zal dat ook eens gaan opschrijven en er eens een blog aan wijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die wijn is nu 2,39 (Mooi Kaap) Ruim 20% prijsverhoging sinds augustus!

   Verwijderen
 14. Dat je het idee hebt dat ze de prijzen stiekem verhogen dat klopt als een bus. Het is ons ook opgemerkt. Elke week zijn er veel producten die wij kopen 10 tot 20 cent duurder.
  Ik zal ook eens bij gaan houden over welke producten het gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maar wat bedoelen jullie nu precies met 'stiekeme'?
  Of wordt er een bordje verwacht: nu van €1,16 voor €1,35 !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol!! Het zou de boel wel overzichtelijker maken!

   Misschien is stiekum niet helemaal het goede woord en is 'stilletjes' een betere omschrijving. Aan de andere kant: zulke forse prijsverhogingen van juist de goedkoopste artikelen en zonder dat de pers hier aandacht aan besteed,vind ik..tja...toch best een stiekume manier van doen.

   Let wel: het gaat om prijsverhogingen inee tijdsbestek van luttele maanden!

   Verwijderen
 16. Sinds vandaag brood maar liefst 10% duurder!! geworden bij AH:
  2 broden voor €1,50 (voorheen 3 broden voor 2 euro).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat te denken van de koffiemelk van AH, ook ineens van € 0,70 naar € 0,77. Geen enorm bedrag, maar wel 10 % prijsverhoging!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Klopt helemaal voorbeeld bij de EMTE sinaasappelsap 2L tot vorige week €1,89 vandaag €2,29... Prijs verhoging van 20%!!
  Snel naar de Jumbo of de C1000 daar is die nog steeds €1,89

  BeantwoordenVerwijderen