Pagina's

dinsdag 12 februari 2013

Prijsvergelijkingen: blijven opletten!

Als echte consuminderaar vergelijk je prijzen en zoek je dingen uit. Dan weet je op een gegeven moment waar je het beste kattenvoer kunt kopen en waar je het beste je boodschappen doet. 

Mooi... dat is dan geregeld en klaar. 

Maar is dat ook zo? Handhaven de gunstigste aanbieders op de lange termijn hun prijzen? En komen er geen andere aanbieders bij op de markt? 

Vorige week verraste D.irk met blikjes tomatenpuree waarvan de prijzen van 6 naar 16 cent waren gestegen en bleek ik bij de Zooplus voor speciaalvoer (die katten mankeren hier allemaal wat ) duurder uit te zijn dan bij een andere webwinkel. En dat scheelde krap een euro per kilo voer, dus dat tikt aardig aan als je 10 kg bestelt.

Moraal van dit verhaal: houdt de prijzen in de gaten, ook als je denkt dat je al lang de beste / goedkoopste aanbieder hebt gevonden. 

Of doen jullie dat al lang?

6 opmerkingen:

 1. Niet altijd, moet ik bekennen... Soms heb ik er geen zin / tijd voor... En ik weet ook nog niet alle prijzen uit mijn hoofd... Ben er wel mee bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben ik dus nu ook achter, dat de prijzen weer behoorlijk aan het stijgen zijn! Gelukkig lees ik weer - sinds kort - mijn kassabonnen, en wat zie ik: notabene de bio melk 10 cent duurder per liter! Karnemelk ook. Balen. Er gaan hier heel wat pakken doorheen. Bij de andere goedkope supermarkt gekeken: dezelfde prijzen. Helaas. Dan maar aan zuivel 1 euro per week duurder uit. Klinkt toch wel veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vleeswaren bij de Aldi waren, volgens mij, ook sterk in prijs gestegen. Ik dacht dat de bacon/casselerrib zo'n 0,99 per pakje kostte, maar nu is het rond de 1,50! Niet echt leuk zo. We eten steeds meer vleeswaren van de euroshopper van de AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegenwoordig is het ook oppassen geblazen met de gewicht aanduidingen. Peren in de aanbieding? Nu 750 gram voor... Jaja, daar kan je snel instinken: dat je denk dat het de kilo prijs is.
  Misschien een tip: Appie heeft tomatenpuree (euroshopper) van 7 cent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik blijf ook maar vergelijken. Manlief vindt het onzin dat ik de bonnetjes inklop, maar je merkt echt wel verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou het niet wekelijks bij, maar 1x in de zo veel tijd doe ik toch wel een vergelijkingsrondje. Dan hou ik weer even de prijzen bij en kijk waar wat het goedkoopste is.

  BeantwoordenVerwijderen