Pagina's

maandag 11 februari 2013

Nog meer vegaburgers

De laatste tijd heb ik het koken weer fijn opgepakt als hobby. Daarbij zijn het niet de dagelijkse maaltijden die de inspiratie doet loskomen, maar de experimenten die ik van mezelf in het weekeinde mag doen. 

Een poosje terug welde en kookte ik een hele berg kikkererwten die ik omvormde tot 3 soorten burgers (of eigenlijk 4... maar van die vierde ben ik vergeten wat er in ging). Op mijn kookblog vandaag recept nummer 2 van deze burgers: falafelburgers

Het grappige is dat manlief de week erop echte falafel wilde maken. Bij het frituren smolten deze echter in het vet. Het was in eerste instantie een raadsel waarom de ballen zo raar deden, TOT manlief erachter kwam dat je echte falafel maakt van rauwe kikkererwten (wel geweekt) en dus niet van gekookte kikkerwten... 

Gelukkig had ik net het weekeinde ervoor 2 kg gekookte kikkerwten om staan vormen tot burgers en wist ik precies hoe je zorgde voor voldoende samenhang om ze te kunnen bakken...

Inmiddels kijk ik alweer uit naar een volgend experiment: bij de biologische thuissuper zijn er blikjes gemengde bonen in de aanbieding. Eerst wilde ik er een aantal kopen, tot ik me bedacht dat we ook verschillende soorten gedroogde bonen kunnen kopen. Als je die per 1-2 kg mengt, weekt en kookt ligt er altijd een voorraadje in de vriezer voor een fractie van de prijs en nog lekkerder ook.

Wordt vervolgd, want de bio thuissuper heeft geen gedroogde boterbonen of andere gedroogde witte bonen en die moeten er wel in. Dat wordt dus even zoeken naar de juiste bonen voor een goede prijs.

1 opmerking:

  1. Een paar jaar geleden heb ik het wel eens geprobeerd, vegaburgers, maar eigenlijk nooit goed doorgezet.

    BeantwoordenVerwijderen