Pagina's

zondag 17 februari 2013

'Niets' in huis

Een vriendin kwam langs en bleef onverwacht toch na het eten. Dat liet mij heel even met een 'oeps'. Naar mijn beleving hadden we namelijk niets meer in huis.

Manlief had wel een paar lekkere biertjes gehaald die we proefden. Ik bedacht me vervolgens dat we nog een klein restje amandelen en een klein restje cashewnoten hadden en besloot die te roosteren. Eenmaal in de keuken kwam van het een het ander en vulde ik allemaal kommetjes met kleine hapjes:

Een paar sneetjes geroosterd, zelfgebakken brood in reepjes
Een kommetje goede olijfolie (om het brood in te dippen)
Een kommetje zelfgemaakte knoflooksaus (over van de maaltijd)
Een kommetje augurken
Een kommetje olijven (gewoon goedkope uit de supermarkt - opgeleukt met verse peterselie en wat van die goede olijfolie).
En dus een kommetje noten (per persoon) met daarin een mix van geroosterde amandelen, geroosterde cashewnoten en rozijntjes. 

Het was erg lekker kan ik melden.
Ook grappig om er op deze manier achter te komen dat augurken (of misschien wel zuurwaren in het algemeen) fantastisch smaken bij bier.En dat terwijl ik dus niet echt een bierliefhebber ben.


Ik denk ook gelijk te begrijpen hoe de tapas ontstaan zijn...


Hebben jullie ook van die uit 'nood' geboren succesrecepten / combinaties?

4 opmerkingen:

 1. Ja, wij moeten ook wel eens heel creatief zijn... Bijvoorbeeld siroop met spa rood en dat dan als een soort sinas serveren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo zie je maar weer eens dat je altijd meer in huis hebt dan je denkt en misschien zijn die zelfgemaakte hapjes wel lekkerder dan de gekochte hapjes. ik heb wel altijd een pakje bladerdeeg in huis om lekkere kaas of zoutstengels van te maken, ook maak ik wel eens mini tostis van oud brood als er onverwacht iemand langskomt het weekend of rooster ik pitah broodjes met kaas en snijd die in kleine stukjes, lekker met chilisaus en knoflooksaus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat niets werd toch iets:) Klinkt best lekker (in mijn ogen, niks voor mijn mannen dan helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had best even bij je langs willen komen. Klinkt erg goed. En omdat je niets extra in huis hebt gehaald, ook geen extra kosten. Misschien had je zelfs wel dingen weggegooid als je niet zo creatief was geweest.......
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen