Pagina's

maandag 4 februari 2013

Klussen van de afgelopen week: boven en naast de trap

Het went om elke avond even iets te doen wat het huis leger, meer af of meer opgeruimd maakt. Niet dat ik bij aanvang veel zin heb, maar als ik eenmaal bezig ben dan is het heerlijk om te doen. Wat erg stimulerend werkt is dat de woonkamer met de nieuwe (dichte) kast al zoveel prettiger is geworden. Als ik nu de woonkamer opruim, dan is ie ook echt netjes. Eerder bleef het aanzicht altijd rommelig door die open kast. 

Dat de woonkamer netter oogt zorgt er niet alleen voor dat ik vaker even opruim (het heeft zin!), maar ook dat ik wat meer aandacht besteed aan het leuk neerleggen van kussentjes en en het opzetten van een muziekje. 

Hele goede redenen om langzaam maar gestaag verder te gaan met het opknappen van ons huis.

Wel lastig: de kleuren! De latex is het net niet qua kleur. Ben dus ook even gestopt met latexen tot we het eens zijn over de kleur. Door al het hout eromheen neigt deze kleur beneden naar beige en daar houden we allebei niet zo van. De deur is juist weer te gelig naar mijn zin en moet witter. Ach ja... Geel is wel beter dan blauw en met een beetje mazzel dekt wit in 1 keer.  
Deur na
Deur voor

Tip voor klustips op youtube: zoek op 'Timmerman Koos' en je krijgt een hele stapel (naar mijn mening) zeer amusante filmpjes met klustips.

Gedaan in week 4:
 1. 1 vak van de nieuwe kast opgeruimd en dingen weg gedaan. 
 2. 2 mapjes met oude foto's en brieven uitgezocht. Haha natuurlijk kon er niet veel weg, maar het was wel even genieten.
 3. Nog 4 plafondvakken gewit.
 4. Trapleuning, lichtschakelaar, lampje en thermostaat verwijderd. 
 5. De muur boven de trap geplamuurd en geschuurd
 6. De muur boven de trap gesaust.
 7. De trapleuning geschuurd en 1 keer gebeitst aan de onderzijde.
 8. Lichtschakelaar, lampje en thermostaat weer terug geplaatst.
Gedaan in week 5:
 1. De trapleuninghouders (of hoe die dingen ook mogen heten) schoongeschuurd. De vorige bewoners hadden die dingen ook maar even flink meegekwast met de beits. Het zag er werkelijk niet uit. Een flinke klus om al die beits er weer af te krijgen trouwens. Ik ben er 2 avonden mee bezig geweest.
 2. De trapleuning licht opgeschuurd en nogmaals aan de onderzijde gebeitst. 
 3. 3 boekenkastplanken met oa kookboeken nagelopen. 4 boeken kunnen weg. 
 4. 1 Radiator aan de achterzijde 2 keer gelakt (moet nog 1-2 keer).
 5. Deur naar hal geschuurd en gelakt (ben alleen niet helemaal tevreden over de kleur...)
 6. Trapleuning terug geplaatst.
 7. Bovenzijde trapleuning geschuurd en gebeitst

2 opmerkingen: