Pagina's

donderdag 21 februari 2013

Betaalbare restaurants

Een van mijn (duurdere) hobby's is uit eten gaan. We doen het met de gestegen prijzen lang niet zo vaak meer als vroeger (lees een paar keer per jaar), maar ALS we uit eten gaan kan ik er erg van genieten. 

Tegenwoordig is het een sport om restaurantjes te vinden die goed en goedkoop zijn. Het is vaak even goed uitzoeken, maar echt... ze zijn er! 

Een poosje terug gingen we uit eten in Colijnsplaat. Erg betaalbaar en erg lekker. Voor krap 50 euro hebben we allebei van 3 gangen zitten smullen, met drankjes erbij. Dat is zeker voor herhaling vatbaar. 

Met hogere bedragen heb ik de laatste jaren sowieso een beetje moeite. 50 euro is voor ons immers al ruim een week huishoudgeld, gaat de rekening richting de 100 euro, dan vind ik het eerlijk gezegd niet leuk meer - en dat doen we dus ook gewoon niet meer.

Mochten jullie nou van die goede, betaalbare restaurantjes kennen, in Zeeland of Rotterdam en omgeving (en alles daartussenin) dan hoor ik dat heel graag! Het is namelijk altijd fijn om wat tijd aan een leuke hobby te kunnen besteden... ;-)


Gaan jullie graag uit eten? En wat is dan jullie favoriete restaurant? (en waarom?)

8 opmerkingen:

 1. Hoewel het niet persé in de categorie "goed en betaalbaar" valt, wil ik toch even "Villa Augustus" in Dordrecht noemen. Want dat is echt genieten, van de bijzondere omgeving en vooral van de prachtige tuin. Helaas voor ons te ver rijden om vaker te doen, maar als we in de buurt zijn ....... Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds 'n aantal jaren heb ik 'n maagband, waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. Maar het nadeel is wel dat het eten soms "verkeerd valt/vast gaat zitten". Niet écht plezierig in 'n restaurant, daarom gaan wij nooit meer uit eten. Soms wel 'ns jammer maar wel 'n stuk voordeliger. We missen het niet echt en de voordelen zijn voor mij persoonlijk vééééél groter dan dat kleine nadeel. Dus sorry, ik kan je niet helpen. Daarbij woon ik ook niet echt in jouw buurt, ik woon in het "wonderschone Betuweland" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Restaurant de Kroon in Wissenkerke smakelijk en niet duur zeker een keertje proberen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk eens bij www.groupon.nl Wij zijn al diverse keren heel goedkoop uit eten geweest en je komt in restaurantjes waarvan je soms niet weet dat ze er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij gaan heel graag naar van der valk uit eten en dan zaten we ook aan een bedrag van 55,00 euro.
  wij doen dan geen nagerecht want dat vind ik zo duur in verhouding van wat je er voor krijgt.
  maar sinds een heel jaar of langer doen we dat al niet meer voor ons even niet haalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit eten valt hier in de categorie recreatie. En dat doen we graag en vaak. Het is ook iets anders als ergens een hapje eten.
  Dat is bv een eenvoudige pizza met een drankje. Voor 2 personen lukt dat hier in de stad nog voor 20 euro.


  Floor in Rotterdam is altijd erg lekker.
  En het restaurant op de euromast maar daar komen dan de lift kosten nog bij.

  Van der Valk valt hier in de categorie omdat-het-moet-en-er-is-echt-geen-alternatief, maar lekker heb ik er nog nooit gegeten.

  We gaan ook graag sushi eten. Shabushabu heeft overal een goede kwaliteit. Alleen die verschrikkelijke zitkuilen en bij een aantal vestigingen mogen ze echt iets aan de tafelplaatsing doen tov de ingang en de kou die het openen en sluiten van de deur met zich mee brengt.

  En ipv uit dineren gaan we vaak uitgebreid lunchen. Ik ga dan ook meestal met mijn 8 jarige dochter uiteten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Bazaar in Rotterdam vond lekker en leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken geen restaurantjes rondom Rotterdam, want ik woon in Noord-NL. Ik ga ook wel graag uit eten, maar ik kies de restaurants daar het liefst op uit. Want als ik iets op een bord zie liggen waarvan ik denk: "dat kan ik ook, voor 1/10e van de prijs" dan smaakt het toch minder lekker als wanneer ik iets eet waarvan ik zelf geen flauw idee heb hoe ik het klaarmaken moet of gewoon niet zo vaak koop. Ik kies vaak voor vis. En hoewel ik sushi wel kan klaarmaken, is het in een restaurant op de 1 of andere manier toch lekkerder. Ook omdat je dan meer keuze hebt, thuis zit je toch al snel aan een hele rol van 1 soort vulling vast. En aangezien ik de enige in huis ben die verzot is op sushi, eet ik het dan alleen, terwijl de rest wat anders eet.

  BeantwoordenVerwijderen