Pagina's

dinsdag 8 januari 2013

Nog meer kadootjes

December en januari zijn hier echte kadootjesmaanden. De feestdagen (en sinterklaas) spelen hier een rolletje in, maar er zijn ook een flink aantal verjaardagen. 

In het kader van de betaalbaarheid EN de leuke kadootjes probeer ik altijd een beetje vooruit te denken om zo tot iets te komen waar de ander blij mee is, zonder dat het mij uitputtend winkelen en bakken met geld kost. 

Deze week is dat goed gelukt en ik wilde jullie de ideeen niet onthouden!

Voor mezelf had ik een klein voorraadje (biologisch) zaad voor kiemgroenten besteld bij De Peuleschil. De prijs-hoeveelheid-kwaliteitsverhouding zijn bij deze webwinkel erg goed. Goed genoeg om extra zakjes kiemzaad te bestellen en anderen daarmee te verrassen. Ik kocht voor 17 euro aan zaadjes en heb dan twee zakjes voor mijzelf en 5 zakjes voor 2 verjaardagen. In de zakjes zit rond de 135 gram, wat een behoorlijke hoeveelheid is voor kiemzaad.

Voor 1 verjaardag heb ik inmiddels een mooi mandje gevuld met pot, elastiek, horregaas, omschrijving werkwijze en 2 zakjes zaad.

Een andere jarige vriendin kreeg vorige jaar ook al wat zaad en een stapel kiembakjes voor haar verjaardag (toen in de uitverkoop elders). Sindsdien staan daar altijd kiemgroenten op tafel, dus zij zal zeker blij zijn met een extra voorraad zaadjes. 

Bij het winkelen zag ik daarnaast hele mooie miniroosjes. Zeer betaalbaar en echt schattig om te zien. Ik heb er twee gekocht voor 3 euro bij elkaar. Twee mooie potten erbij zoeken bij de ruilwinkel, nog een zakje met zelfgewonnen zaadjes erbij en het gebeuren kan mooi naar de jarige die net verhuisd is. 

Voor een ander jarig klein meisje ga ik het eerdere succesrecept (koekjesvormpjes en marsepein - kosten 4 euro) herhalen. De enige jarige man krijgt waarschijnlijk een paar flesjes Trappist Rochefort nr 10 (Belgisch bier). Een biertje die wat lastiger te krijgen is met een zeer hoge waarderingsscore. De (komende) jarige dronk eerder dit jaar met manlief dit biertje en belde manlief speciaal op om hem te bedanken voor het uitzonderlijk lekkere bier. Altijd goed om te weten als iets bevalt.

Zo... dan rest mij nog 1 jarige en die krijgt als echte theeleut denk ik een verzameling theesoorten van hier uit het dorp. Leuk verpakt in een mandje of blikje. 

Al met al lukt het deze maand zeer goed om geslaagde kadootjes te vinden voor (al dan niet ruim) onder de 10 euro. Daar moet ik eerlijkheidshalve wel bijzeggen dat ik het ook gewoon erg leuk vind om zelf kadootjes samen te stellen. Wij geven daarbij gewoonlijk alleen maar kadootjes aan naaste familie (broers, zussen en aanhang + ouders) en heel goede vrienden, wat ik een plus vind omdat je dan iemand beter kent en vaak ook wel weet waar je iemand echt blij mee maakt.


En jij? Ben jij van het geven van kadootjes of vind je het vooral maar veel gedoe?


4 opmerkingen:

 1. Laatst kocht ik aan het eind van een rommelmarkt een kop en schotel met viooltjes voor 10 eurocent.
  Werkelijk schitterend.
  Kocht er bij de Action een doosje met verschillende soorten thee bij.
  In mijn voorraaddoos zat nog een blokje knutselpapier met bloemen.
  Dat alles leuk ingepakt en ik had voor een paar euro een kadootje voor mijn knutselzus waar ze zeer blij mee was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben in ons kringetje kadootjes voor volwassenen sinds enkele jaren helamaal afgeschaft, evenals de eeuwige rondschuivende enveloppen. Alleen schoonmoeder en mijn ouders geven ons nog een bedragje voor verjaardag/kerst (mijn schoonmoeder krijgt ook van ons een kadootje).
  Er zijn drie meisjes in de familie die altijd geld willen, dat bedrag is dan 7,50 en voor de twee kinderen van mijn vriendin waar zoonlief altijd naar de feestjes gaat, koop ik iets voor een 10-je. Dat geef ik meestal uit voor een kinderfeestje. Maar zoveel zijn dat er dus niet per jaar. Op zoonlief's feestje zijn meestal 5 tot 6 kinderen die hem niet allemaal uitnodigen of geen feestje geven, weet ik dus niet precies, ik vraag er niet naar.
  Verder geven wij alleen kadootjes aan mijn schoonmoeder met sint en mijn ouders met kerst. Dan doe ik dus wel wat fatsoenlijks waar men echt iets aan heeft en dat mag wat meer kosten dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak vaak een pakketje van thee/koffie/mokje koekjes erbij, leuk mandje, cellofaan en een strik erom en het lijkt hartstikke leuk en kost geen drol! Of een handdoek, washandje, flesje doucheschuim,kost ook geen drol! Voor mijn ouders maak ik graag een uitzondering. Mijn vader mag graag lezen en ieder jaar geef ik hem "het aanzien van" kado, kost rond de 18 euro, maar dat maakt mij niets uit. Ze passen ook belangeloos op mijn kinderen en af en toe verras ik ze met een fijn boeket of een doos Merci waar ze erg blij mee zijn....We hebben altijd geleerd, om met iets kleins ook heel tevreden en blij te zijn! Het zit hem niet altijd in de duurte van dingen, maar de manier waarop je iets bedenkt voor een ander!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het liefst maak ik zelf iets leuk samengestelds, maar daar heb ik niet altijd de tijd/rust voor. Hopelijk komt dat dit jaar weer wat meer!

  BeantwoordenVerwijderen