Pagina's

vrijdag 18 januari 2013

M'n eerste echte marktplaats aankoop

Gisteravond heb ik m'n eerste echte grote marktplaatsaankoop gedaan en dat voelt als een openbaring!

Goed... ik kocht al wel eens een boek of iets kleins, maar daar bleef het dan ook bij. Wel had ik marktplaats het afgelopen jaar ontdekt als optie om overbodige spullen te verkopen. 

Omdat ik de kolder in mijn kop heb gekregen met het opknappen van ons huis (nu bezig in de woonkamer) en de grootste irritatiepunten aan het wegwerken ben, wilde ik een nieuwe boekenkast. 

Onze oude boekenkast is een 13 jaar oude Ikeaboekenkast die onmiddellijk nadat wij 'm hebben aangeschaft uit de verkoop is genomen. Misschien was ie te degelijk. Het ding heeft zeker 4 verhuizingen overleefd en is ook tussen de verhuizingen door meerdere keren verplaatst en in meerdere combinaties neergezet. Ik snap ook nog steeds waarom ik hem mooi vond. De kast bestaat uit 4 kubussen van blank gelakt berkentriplex met planken en lades waarmee je eindeloos kunt varieren zonder dat de boel kapot gaat.

Alleen zijn wij dus de boekenkast ontgroeid. Het is namelijk een open boekenkast, wat vast een heel leuk concept is als je een redelijk net mens bent. Wij zijn dat echter niet.... Regelmatig worden er dingen voor de boeken neergelegd of worden er dingen 'even' op een lege plank neergelegd. Ook staat onze administratie in die boekenkast lelijk te wezen (ik hou niet van ordners...) en de kleuren van de kast kloppen niet met dit huis. 

Bij het zoeken naar een goede vervanger vond ik op marktplaats een mooie, dichte 'Besta' boekenkast. Gisteravond zijn we 'm wezen halen. Hij is iets minder degelijk dan onze huidige boekenkasten, maar ik ben er erg blij mee. Voor 100 euro (aankoopkosten en benzinekosten) hebben we straks als het goed is een meer rustig ogende woonkamer met een hele mooie kast. Geen gekke deal voor dat geld. Nieuw bij Ikea kost het ding zeker een paar keer meer en het verschil tussen nieuw en tweedehands is bij deze kast niet groot te noemen. Hij ziet er nog echt goed uit. 

Al met al ga ik me steeds meer afvragen waarom ik nog iets nieuw zou kopen.

Onze oude boekenkast gaat trouwens nog niet echt weg. Hij kan nog heel goed dienst doen in de garage. Ach en misschien komt hij nog wel eens terug in huis. Met onze meubels weet je het maar nooit! 


Kopen jullie wel eens meubels via marktplaats? En zijn jullie door de jaren heen ook meer overgestapt op tweedehands?

13 opmerkingen:

 1. Nee, nog geen meubels gekocht via MP, maar wel andere dingen/dingetjes. Soms moet je het treffen en wat geduld hebben. De laatste jaren wordt ook hier steeds meer 2de hands gekocht ipv nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koop bijna alles tweedehands ook op Mp.Je hebt toch wel gekeken hoe de nieuwprijs nu is bij Ikea vaak dalen de prijzen met de jaren. En meubel prijzen kun je vaak bij 3 jaar of ouder delen door 10,zo heb ik hier toen een 5 jarige Natuzzi 2 1/2 en 1 zits staan voor voor slecht 3% van de prijs :)is nu 10 jaar oud en zit/ligt heeeeeerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik zo even in mijn huiskamer rondkijk komen 2 fauteuils van hetzelfde merk in verschillende kleuren en uitvoeringen van duur merk, de eettafel en stoelen erbij maar in verschillende periode aangeschaft, en het dressoir van MP.
  Omdat ik ga verhuizen gaan we daarvoor m orgen een rondje met aanhanger rijden en diverse dingen van MP ophalen. Het weer zit niet helemaal mee maar soms moet je snel handelen omdat mensen van grote dingen afwillen.

  Zelf ga ik nu ook dingen die ik niet wil meenemen op MP zetten of gratisoptehalen. Dat scheelt mij ook naar beneden sjouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn bank en 2 lekkere stoelen van MP. Van 2 verkopers die als hobby meubelsstofferen hebben. Mijn bank en de grote oorstoel is door de mensen zelf na de stoffering nog anderhalf jaar gebruikt. Mijn schattige kleine zitkamerstoel is zelfs alleen maar voor de verkoop gerenoveerd.
  Ik betaalde 100,- per stuk. En als ik het mensen vertel kijken ze me ongelovig aan.
  Ik denk dat ik meubels ook in het vervolg alleen nog via MP koop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben onlangs een kledingkast en twee nachtkastjes via Marktplaats gekocht, maar dat waren ook eigenlijk de eerste meubels die we zo gekocht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij halen ook veel van MP. Zo hebben we al een bankstel, een grote glazen salontafel, een grote partij laminaat (deze was zelfs gratis, wel zelf uit het huis halen) en vorige week nog twee hele mooie boxsprings. Voor die grote spullen stel ik het programma wel in op advertenties met locaties in een straal van hooguit 10 km. Wij zijn zeker fan van MP maar je moet soms wel even geduld hebben. Die boxsprings, daar heb ik zeker een half jaar op gewacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn eerste en enige aankoop via MP was enige weken geleden een keurige broodbakmachine voor 5 euro. Hij doet het prima. Het " smaakt" naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn ook steeds meer tweedehands gaan kopen. De laatste grote aankoop via Marktplaats was een Chesterfield bank voor 25 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik koop eigenlijk alleen af en toe een kledingpakket voor zoonlief op MP, de rest ben ik nooit voor geslaagd. We hebben ons huis ingericht met erfstukken van overgrootouders ed. Heel degelijk, we hoeven alleen om de paar jaar een bank te scoren via via, op MP voor ons ook geen succes gebleken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mijn meubilair komt van Marktplaats of Kringloopwinkel of rommelmarkt of gekregen. Ik zoek ook in de buurt van mijn woonplaats zodat ik het zelf kan halen en ook gratisoptehalen bekijk ik regelmatig. Zo ben ik ook al een aan een weckketel gekomen en een ontsapper, die ik later weer weggegeven heb aan een bekende die een volkstuin had. Zelf had ik eerst ook plannen, maar met werk voor hele dagen en een huisje met een tuintje viel die noodzaak weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik kijk tegenwoordig steeds vaker bij de kringloop en op rommelmarkten voor meubels en kleding, en ook het grof vuil levert regelmatig leuke vondsten op, het afgelopen jaar bijvoorbeeld, rotan bijzettafeltje, houten kruk, 2 houten tuinstoelen, grote plastic speciekuip, vogelhuisje en 3 grote buiten plantenbakken.even schoonmaken en soms een kleine reparatie, maar verder kost het je niets, durf alleen nog niet goed overdag dingen mee te nemen ,maar dat is mijn missie voor dit jaar, door een groot aantal dingen 2e hands te kopen, kan ik andere dingen nieuw aanschaffen,want omdat ik geen auto rijd moet ik bepaalde dingen wel nieuw kopen,want alleen de kringloop brengt dingen thuis en daar vind je niet vaak electrische apparaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onze meeste meubels komen van kringloopwinkels. Daar zie je ze,via mp alleen op foto/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Van harte..... Ik kijk al meer dan 10 jaar op MP. ik zeg maar zo....alles is er al. laatst een nagenoeg nieuwe blender gekcht voor 15 euro. Kost nieuw 65 euro. ging weg omdat deze toch niet gebruikt werd...sapcentrifuge...zelfde...15 euro....Als je het goed bekijkt...gekkenhuis...
  Als je de boeken van Erik Mecking leest of die van Ad Broere...dan wordt je wel bewust...er komt nog wel wat op ons af...ik ben altijd optimistisch...maar de linken naar de jaren 30 ....we kunnen onze borst nat maken.

  BeantwoordenVerwijderen