Pagina's

maandag 7 januari 2013

Mijn doelen voor 2013....

zijn er niet! 

Ik had voor 2012 een heel mooi doelenlijstje gemaakt om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat er bijna niets doorgestreept kon worden. 

Mogelijk zijn er mensen die het jaar daarop dan toch weer een lijstje maken en zichzelf streng toe gaan spreken, maar daar pas ik voor. 

Kennelijk waren die doelen niet de meest belangrijke dingen in het leven van alledag. 

Zo hebben wij vakantiekinderen in huis gehad en hen (en onszelf) een onvergetelijke zomervakantie bezorgd. 

Ik kreeg een nieuwe functie en heb mezelf in 8 maanden grondig ingewerkt, bestaande achterstanden weggewerkt, een goede teamsfeer weten te creeren en bij allerlei losse clubjes een wens tot samenwerking laten ontstaan. Niet gek met een baan die bestaat uit een breder takenpakket dan dat mijn voorganger had. 

Daarnaast staan wij (eindelijk-eindelijk) echt ergens op een wachtlijst om te mogen adopteren en ligt ons dossier daadwerkelijk ergens in een ander land. Ook dat kostte tijd om te regelen. 

Ondertussen blogde en bezuinigde ik en besteedde tijd aan manlief, vrienden en familie. 

Bovenstaande staat allemaal niet op dat doelenlijst, maar is wel degelijk belangrijk. 


Eigenlijk zou een doelenlijst maar uit 1 doel moeten bestaan, namelijk het iets mooier maken van deze wereld. En dat is volgens mij redelijk gelukt dit jaar, ook al hebben wij nog steeds geen tuinpoort. Wat ons overigens een hoop gedoe had bespaard als we dat van punt van ons todolijstje af hadden kunnen vinken voor de kerstvakantie.

Helaas, pindakaas! Ik schrap het doelenlijstje en leef tevreden voort. En aan de tuinpoorten wordt ondertussen toch wel gewerkt. 

Doen jullie in 2013 aan doelenlijstjes? (of is dat zooo 2012?)

4 opmerkingen:

 1. Voor mij zijn de mensen om me heen ook het belangrijkste! Groot gelijk heb je!

  Ik heb wel een paar doelen: SPAREN (nieuwe buffer aanleggen), geen kleren kopen en januari zo goedkoop mogelijk zien door te knieperen:)

  Ik vind een stok achter de deur in de vorm van mijn logje wel lekker, zeker als anderen meedoen.
  Maar die trend van 52 doelen vorig jaar heb ik aan me voorbij laten gaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook niet aan doelenlijstjes, omdat ik eigenlijk al op het pad ben waar ik wil lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wordt al moe als ik naar die lijstjes kijk. Wat mensen zich al opleggen, er moet al zoveel. Nee bedankt dus. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 1 doel voor dit jaar en dat is mijn bufferbedrag bereiken! Voor de rest werk ik niet met lijstjes, het loopt toch altijd anders dan "gepland", deels door mezelf, deels door andere omstandigheden. Ik doe iets wanneer het me uitkomt en ik er zin in heb. Moet nog tig boeken lezen, maar wat is moeten? Omdat ik ze gekocht heb? Wanneer ik zin krijg om te lezen ga ik ze lezen. Dus nee, geen lijstjes voor mij. Wel structuur en regelmaat, zeker met mijn kids.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen