Pagina's

maandag 3 december 2012

toch geen misser

Enige tijd geleden heb ik als test zelf linzenburgers gemaakt. Omdat ik meende dat het handig was om gelijk wat in te vriezen, verdubbelde ik het recept. 

Het bleek dat de hoeveelheden gigantisch waren en ik eindigde met 2 grote diepvriesbakken met linzenburgers. Manlief vond ze maar zo-zo en gaf aan ze niet te hoeven. Ik vond ze niet vies, maar was ook niet heel enthousiast.

Ik heb de burgers toen even gelaten voor wat ze waren en heb ze pas 3 weken geleden opnieuw geprobeerd. Dit keer met een sausje en gelijk vanuit de vriezer gebakken. 

Dat smaakte een stuk beter dan de eerste proeverij. Inmiddels eet ik zo'n 2-3 keer per week met veel plezier linzenburgers en vraagt manlief er ook om (ha!). Daarmee gaan de burgers hard en is de test toch goed gelukt. 

Jammer genoeg weet ik het recept niet meer. Wel heb ik mij voorgenomen om binnenkort in een weekeinde nog eens een grote hoeveelheid burgers te maken (recept zal ik dan wel ergens neerschrijven) om in te vriezen. Het maken van de burgers is even een klus, maar het gemak om een burger vanuit de diepvries zo in de koekenpan te kunnen gooien maakt het voor ons echt een stuk makkelijker om vaker vegetarisch te eten op drukke dagen.

Hebben jullie wel eens en misser die toch geen misser blijkt te zijn?

3 opmerkingen:

  1. Toevallig haalde ik van de week een bak pastasaus uit de vriezer waar ik op had geschreven: tomaten toevoegen. Ik had de saus destijds gemaakt met wat ik in voorraad had, en kan me herinneren dat hij flauw en wat droog was. Nu uit de vriezer een half blik tomatenblokjes erbij gekiept en nog wat kruiden zoals kruidnagel en kaneel, en hij was lekkerder dan ooit! Zou invriezen sommige gerechten gewoon ten goede komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat ze uiteindelijk toch goed smaken! Wel balen dat je het recept niet meer weet.

    BeantwoordenVerwijderen