Pagina's

zaterdag 15 december 2012

Een gratis vakantie

Wij staan al jaren ingeschreven bij een huizenoppascentrale. Daar maken we niet heel veel gebruik van, maar in de winter of het vroege voorjaar passen we graag op iemand anders zijn huis. Omdat we zelf in een klein dorpje op het platteland wonen is het voor ons leuk om dan in de grote stad te zitten. 

De afgelopen jaren hadden we een vast adres waar we tot wederzijds genoegen jaarlijks oppasten. Deze mensen zijn inmiddels geemigreerd en dus zijn we dit jaar voor het eerst in tijden weer aan het speuren geweest naar een nieuw oppasadres. 

En dat is gelukt!!

We gaan deze winter dus fijn een weekje oppassen in de randstad. Heerlijk centraal gelegen tussen verschillende steden in en bijna alle familie in een radius van 20 km om ons oppasadres heen.

Het geld wat we niet kwijt zijn aan het huren van een huisje besteden we fijn aan etentje(s) en kopjes koffie. Hoewel.... mijn lieve anti-consuminder man meldde zeer stellig dat we bescheiden uit eten zouden gaan. Het hoefde ook niet gelijk allemaal heel duur en heel vaak volgens hem. Nou was dat het plan ook helemaal niet (ik vind het een sport om goede restaurantjes te vinden waar je voor 20-30 euro met 2 personen heerlijk kunt eten en met 1 of 2 keer uit eten ben ik al dik tevreden), maar ik ben blij dat het consuminderen zich kennelijk hier in huis verspreid. 

Nou had hij wel net pizza gehaald toen hij dit ter sprake bracht... maar goed het gaat om het idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten