Pagina's

donderdag 20 december 2012

De dure dagen voor kerst

De zorgverzekering is geregeld en betalen we vooruit (dat is een keuze). Tegelijkertijd stortte echter de auto in, moest ik 3 dagen met de bus (wat is dat duur!) en kwam de garage ook met een factuur. Dat laatste viel gelukkig mee. 

Wat niet meeviel was een zorgrekening die ter afronding van het jaar nog even verstuurd werd. Hoep! Daar ging de rest van mijn eigen risico. De anwb inde zijn deel en omdat ik zo stom ben geweest om de belastingdienst te vertellen dat mijn inkomen gestegen is, moest ik deze maand ook mijn zorgtoeslag terug betalen. Tegelijkertijd gaat er meer geld aan boodschappen uit, gaan we in alle hektiek even heel slordig om met restjes en zoeft het geld er ook op andere fronten uit. 
Alles bij elkaar tikt het aardig aan. 

Gelukkig zijn er ook meevallers: ik kreeg een 13e maand uitgekeerd, het etentje met collega vandaag mocht op kosten van mijn werk, ik kreeg in die 3 dagen OV twee keer een lift en de mensen waar ik binnen een zorginstelling mee werk gaven mij een kerstpakket (en hoe lief is dat?!).

Al met al spelen we (minus de zorgverzekering) volgens mij net quitte.


Kennen jullie ze ook ? Die dure dagen voor kerst?

7 opmerkingen:

 1. Nee, niet speciaal veel duurder tot nu toe, gelukkig. De kadootjes zijn al lang betaald:) Dat scheelt. Kreeg voor kerst een tegenmoetkoming van mijn ouders, omdat wij vooral sint doen en zij kerst met kadootjes wensen te vieren (ligt aan onze duitse roots). Ik heb voor hen ook een kado elk voor ongeveer 35 euro en een doos merci's. Ook voor schone moeder en een tante die ons meeneemt uit eten. Verder laat ik me met kerst drie dagen lang al hun goede zorgen aanleunen. Kan ik opperbest:) Ik ga dus fijn genieten!
  Kreeg vandaag zomaar 308 euro WTCG over 2011 binnen. Wist niet eens dat ik er recht op had. Lekker meegenomen nu we een nieuwe droger nodig hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een dure februari. Dan komen veel rekeningen tegelijk binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook wat auto-"strubbels": nieuwe accu omdat die van mij niet meer startte, manlief moest nieuwe banden want het profiel onder z'n oude was echt onverantwoord, en de zitbank wilde niet meer in de vergrendeling (maar dat heeft manlief gelukkig zelf kunnen repareren). En ook hier verdwijnt nu wat vaker wat in de kliko door alle drukte. Maar van rekeningen schrik ik niet, daar heb ik op de spaarrekening potjes voor. Maar leuk is anders.
  Ook hier werd het salaris + bonus vroeg gestort, anders had ik de spaarrekening moeten aanspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier valt het gelukkig nog mee. Hoewel we nog wel boodschappen moeten doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons was het vorig jaar de wet van Murphy... wat gaat het dan hard met je rekeningetje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kerst is voor mij niet duur in m'n eentje, ik doe niets geks. Wel schrikken door een onvoorziene uitgave: de ergo kwam erachter dat mijn ogen niet goed samenwerken. Dat kan opgelost worden door een bril van de opticiën met speciale glazen. Werd meteen getest of ik nachtblind ben: ja dus. Op te lossen met extra laag op mijn glazen. Ik heb ook een groter montuur nodig, dus zelfs met de aanvullende vergoeding er al af was het eindbedrag enorm. Flink balen, dacht net het jaar positief af te sluiten....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne dagen toegewenst, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen