Pagina's

donderdag 1 november 2012

Heel hard gewerkt

Vandaag was een hele lange dag. Om 8 uur begonnen en uiteindelijk trok ik om 17.45 uur de deur van mijn kantoor achter me dicht. Met slechts 1 half uur met iets wat op een pauze moest lijken een "iets" te lange dag. Daarna moesten er nog boodschappen worden gedaan, een half uur gereisd en de katten waar ik op pas moesten ook nog eten. En 's avonds lagen er nog een paar huiselijke dingen die gedaan moesten worden.

Nou was het zo'n lange dag omdat er (voor de voortgang van het geheel) iets perce af moest. En eigenlijk zou ik daar ondersteuning bij moeten hebben, alleen loopt dat jammer genoeg niet goed (of niet is misschien een betere omschrijving). Dank zij mijn snoeiharde werken van deze week (met meer overuren dan me lief is) is uiteindelijk alles toch af wat af moest zijn.

Met 19.00 uur als geschatte thuiskomst bij een man die ook een lange dag had gehad vond ik het een goed plan om manlief patatjes te laten halen.

Ik had bedacht dat mijn werkgever de kosten van de frietjes mocht betalen voor het keiharde werken en alle resultaat die ik deze week heb geleverd. Helaas vergat manlief om het bonnetje te vragen. 

Ach ja...  

Volgende week ga ik in ieder geval goede ondersteuning opeisen. Dat is belangrijker dan vergoeding van patatjes. 


Durven jullie in dit soort gevallen ondersteuning / een kleine beloning voor jezelf op te eisen?

6 opmerkingen:

 1. Je hebt het maar wel weer mooi even gedaan. Trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doen hoor,het gaat om je gezondheid.Ooit werd mij ondersteuning geweigerd. Toen ik later ziek werd,kreeg de invaller het meteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar zou ik zeker om vragen, als het nodig was! En als eigen baas geef ik mezelf wel eens een beloning die ik 'de zaak' dan laat betalen, maar goed, dat komt uiteindelijk natuurlijk nog steeds uit eigen zak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het lastig. Ik moet ongeveer eens per maand tot 10 uur 's avonds werken; mijn baas denkt er gewoon niet aan om dan een warme maaltijd te vergoeden, die denkt meer dat ik daar zelf maar voor moet zorgen, thuis had ik tenslotte ook moeten eten.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Siebrie, Je baas is verplicht een warme maaltijd te vergoeden. Je mag daar gewoon netjes een bonnetje voor inleveren, en de kosten retour vragen. Kant-en-klaar maaltijd halen en apart afrekenen? En vergeet niet te presenteren met een glimlach. Sterkte!

   Verwijderen
 5. Ik heb geen baas, omdat ik vanuit huis voor mezelf werk.

  BeantwoordenVerwijderen