Pagina's

woensdag 21 november 2012

De zin van het fietsen

Ik ben gisteren voor de zesde keer op de fiets naar mijn werk geweest. Dat is 6 x 32 km = 192 kilometer. Daarnaast stimuleert het fietsen naar mijn werk om ook kleinere ritjes op de fiets te doen dus: twee keer op de fiets naar het naastgelegen dorp gereden: 8 kilometer en 1 keer naar een vriendin: 20 kilometer. 

Het typische is, dat ik opeens veel minder tank. Gewoonlijk tank ik zo'n 3-4 keer per maand. Deze maand heb ik nog maar 1 keer getankt. De op de fiets gereden afstand staat gelijk aan 3/4 tank, dus dat verklaart de vermindering niet helemaal. 

Hoe het ook zit: sinds ik fiets realiseer ik me dat fietsen niet alleen scheelt in brandstof, maar ook in conditie (in positieve zin dan), in reparaties aan mijn auto, in waardevermindering van mijn auto (kilometerstand loopt minder snel op - niet dat het ding veel waard is trouwens...) en als we 1 auto weg kunnen doen, dan zou het ook nog verzekering en wegenbelasting schelen. 

Hopelijk blijf ik de tankstations fluitend voorbij fietsen. 


Totaal kom ik nu op een gefietste afstand van 220 kilometer. 

Klinkt dat niet ontzettend stoer?!! 


11 opmerkingen:

 1. Heel erg stoer! Vooral als je weet dat dat bijvoorbeeld de afstand is van ongeveer van oost naar west in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist met de kleine ritjes verstook je met de auto naar verhouding meer brandstof, dus dat kan verklaren dat je nu zoveel benzine bespaart. Je hebt je jasje er nu al wel uit
  Groet
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vind ik echt super stoer! (mijn man fiets ook al een tijdje naar zijn werk, zelfde afstand, toch wel een aardig stukje!) Echt super knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed hoor! En het is best wel een grote afstand naar je werk en terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik nog veel fietste was ik heel blij met mijn benen: mooi strak en pronte bilpartij. Nu we in België wonen en alles met de auto doen hangt het er allemaal wat triest bij :-(

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klasse ,als meer mensen dat zouden doen ,zou het file leed vast ook wat afnemen ,net als de verkeerschaos bij mij in de stad tijdens de spits, zelf fiets ik ook naar mijn werk, weliswaar niet zo ver,maar wel zit ik 5 keer per dag op de fiets,omdat ik naar verschillende panden moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prima gedaan.ik fiets zelf per week 100 km we hebben geen auto

  BeantwoordenVerwijderen