Werk: alles of niets

Het viel me deze week op dat iedereen die ik ken die werk heeft zich drie slagen in de rondte werkt.

Akkoord... mogelijk zegt dit iets over het soort mensen die ik ken (en daarmee over mij) maar dat vraag ik me toch af.

Het lijkt er op dat het alles of niets is: of je hebt werk en dan wordt er verwacht dat je zoveel mogelijk werk doet in zo min mogelijk tijd (met zo min mogelijk menskracht), of je hebt geen werk.

Eigenlijk heel raar... het zou toch veel beter voor iedereen zijn als iedereen kon werken en dan in een wat kalmer tempo en in wat minder uren. 

Zoals bijvoorbeeld de insteek was in de VS ten tijde van de crisis in de jaren 30


Wat is jullie ervaring: is het op dit moment alles of niets met werk?

Reacties

  1. Het is door mijn werkgever gewoon aangekondigd; met minder mensen hetzelfde werk blijven doen zodat ze op loonkosten kunnen bezuinigen en de eersten konden vertrekken en einde nog niet in zicht. Mijn takenpakket groeit, moet er zelfs een opleiding bij gaan doen zodat ik nog meer inzetbaar kan zijn voor andere werkzaamheden en inderdaad het 3-slagen-in-de-rondte gevoel maar niet teveel zeuren want anders vlieg je eruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons op het werk ook steeds meer doen met minder mensen, al jaren krijgt niemand meer een vast contract. mensen die al 3 jaar of langer werken staan gewoon op straat.
    frustreerd me wel, probeer er het beste van te maken.
    Ben niet bang om mijn baan te verliezen maar dacht dat van mijn partner ook maar die staat na 10 jaar op straat.
    groet marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En die mensen die werken moeten ook zo min mogelijk werkplekken bezetten, want dat scheelt kantoorruimte. Gisteren kwam mijn man thuis, er was weer eens een teammeeting geweest, 7 werknemers krijgen nu nog maar 6 werkplekken toebedeeld, en moeten die onderling verdelen. Alle zeven werken 36 uur, dus er moet af en toe iemand thuiswerken. Niet erg, mijn man werkt 10 minuten fietsen van kantoor, en heeft goed contact met zijn collega's, dus dat wordt niet verstoord. Maar ik kan me voorstellen dat dit ontwrichtend kan werken op een afdeling. Groet, Hsm.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er is veel werk van ons uit Nederland naar goedkopere landen gegaan. De mensen daar zijn hoog opgeleid en veel goedkoper (Arbo wetten zijn ook heel anders daar, maakt het ook goedkoper denk ik). Klanten willen goedkoper en de bedrijven gaan mee, want anders kiezen de klanten een andere leverancier. Het werk dat overblijft gaat procesmatiger dan vroeger, als kwaliteitsverhoging maar ook voor de goede afstemming met collega's in andere landen. Een hele ontwikkeling die nog niet is afgelopen. Het vergt een andere instelling waarbij flexibiliteit heel belangrijk is. Ik heb zelf het gevoel dat ik even veel werk als vroeger, maar op een andere manier en op minder vaste tijden. Nieuwe dingen doen, dingen anders doen, dat vergt allemaal energie om in thuis te worden. Maar gelukkig is het werk niet saai, en heb ik fijne collega's. Het contact met collega's buiten NL is uitsluitend digitaal of telefonisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. bij ons worden collegas die een tijdje door ziekte of vakantie niet aanwezig zijn niet vervangen ,maar dat werk moeten wij erbij doen in onze eigen tijd, collegas die door ziekte of een andere reden weggaan worden ook niet meer vervangen, dat werk word gewoon onderling verdeeld. dus sowieso meer werk in de dezelfde tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op dit moment weet ik weinig meer van de arbeidsmarkt. Maar ben blij,dat ik altijd een 70% baan gehad heb. Eenvoudiger leven,dat wel,maar ook tijd voor andere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Collega's die weggaan of langdurig ziek zijn worden niet opgevuld. Het werk blijft hetzelfde wat dus betekent dat ik continu achter de feiten aan loop. Ik probeer 72 in 36 uur te proppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik werk vanuit huis, maar ik merk ook wel dat er pieken kunnen zijn in werkdruk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts