Pagina's

maandag 8 oktober 2012

Vriezer ontdooien

Vorige winter hebben we een super de luxe A+++ koelkast gekocht. Een fantastisch apparaat waar we heel blij mee zijn. Er was echter na 9 maanden wel ijsvorming in de vriezer. Dus moest het ding ontdooit worden. 

Nu hadden we hem (heel taktisch) al grotendeels leeg gegeten, maar nog niet helemaal. Dus de rest in de koele lade gedaan met nog wat ijsblokken erbij en de rest in de koelbox.

Boel uitgeschakeld, pan met kokend water in de vriezer gezet, deurtje dicht gedaan en wachten maar. 

Het ging uiteindelijk nog best snel, maar blijft gedoe.


Uiteindelijk nog een doekje erdoor en alles weer terug geladen. 

Het plan is om de volgende ontdooisessie in februari te houden als het hopelijk nog lekker koud is. 


Zijn jullie trouwe ontdooiers?

7 opmerkingen:

 1. Wij hebben bij de aanschaf bewust gekozen voor een model met No Frost, dus geen gedoe meer met ontdooien want er vormt zich geen ijs meer! Ideaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook overwogen om een no-frost model te kopen, maar die waren toen minder energie-zuinig dan de modellen die je wel zelf moet ontdooien. En ik weet niet wat er met die van ons aan de hand is, maar het lijkt wel of we na een paar weken weer overnieuw kunnen beginnen met ontdooien. Niet mijn hobby!
  Goede tip van dat deurtje dicht. Ik laat 'm altijd open, maar nu je het zegt denk ik dat het met de deur dicht sneller gaat. Ga ik proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ontdooi de vriezer 1x per jaar, maar ook ik vind het altijd een heel gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ontdooi de vriezer met de föhn, binnen een kwartier is hij schoon en weer droog, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ontdooi als het buiten vriest. Dat is gemakkelijk voor die enkele produkten,die er nog in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanwege onze verhuizing heb ik de diepvries in december helemaal geleegd en ontdooid, maar ik heb er wel een hekel aan. Nu is hij weer redelijk leeg,en het moet eigenlijk weer gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben twee diepvriezers die ik jaarlijks ontdooi op het moment dat de inhoud van de ene in de andere vriezer past. Dan kan ik één vriezer uitschakelen en gaat alles in de andere. Meestal ontdooi ik de vriezers vlak voor het oogstseizoen van mijn groententuin begint want dan zijn de vriezers het 'leegst'.

  BeantwoordenVerwijderen