Pagina's

dinsdag 23 oktober 2012

Update zolderramen

Enige tijd geleden schreef ik over de zolderisolatie en de daaruit voortkomende wens / nood tot aanschaf van zolderramen. 

Wij waren aan het dubben of we voor de zeer goed isolerende ramen met 3-laags glas zouden gaan, of toch voor de goedkopere HR++ ramen. 

Toevallig waren wij dit weekeinde in een doe het zelf zaak om gipsplaten aan te schaffen. Om een beeld te krijgen van de standaard dakramen zouden we gelijk eens een kijkje nemen op de zolder-ramen afdeling.

Vervolgens bleek in de winkel dat er HR++ dakramen in de aanbieding waren, van het merk wat we graag willen hebben. Ze waren afgeprijst van 300 voor 250, met de mogelijkheid om er nog een 20% korting sticker op te plakken. De totale prijs werd dan 200 euro per (Fakro) raam. Manlief en ik hebben gelijk de kortingstickers bij de kassa opgehaald en 2 ramen opgeladen. Helaas kwamen er nog gootstukken bij die best aan de prijs waren (ook met kortingssticker er op trouwens), maar al met al waren we voor iets meer dan 500 euro klaar. 

Thuis hebben we vervolgens nog even flink zitten dubben en kijken op internet of we nou wel echt de gekochte ramen wilden houden. Misschien niet zo handig, maar soms werkt het zo. 

Uiteindelijk hebben we besloten inderdaad te gaan voor deze HR++ ramen, met als reden dat we met de 600 euro die we zo uitsparen heel wat andere isolerende werkzaamheden kunnen doen die OOK nodig zijn. Daarbij is het met ons oude, op alle vlakken slecht geisoleerde huis een illusie dat je er bent als je qua zolderramen gaat voor het beste van het beste. Je kunt immers wel super goed geisoleerde ramen in je dak zetten, maar als je gevel, het andere raam op zolder, de kozijnen op de slaapkamers, de vloer van de benedenetage, de voordeur (enzovoorts) allemaal zeer matig of niet geisoleerd zijn dan heeft dat in het totaal niet zoveel zin en is het 't geld (naar onze mening) niet waard. 

Een moeilijk besluit, want ik ga graag voor het beste. Al met al is dit denk ik toch de beste beslissing. 

Met dank voor jullie input bij het vorige stukje. Dat heeft ons zeker geholpen bij het nemen van een besluit.

1 opmerking: