Pagina's

dinsdag 9 oktober 2012

Koud!

De herfst is echt al in het land en zelfs hier in huis waait soms de wind...

Vanavond voelde ik op de bank de tocht langs mijn benen strijken. Daar moet dus echt nog wat mee. Bij de achterdeur (kunststof) tocht het, het kelderluik moet vervangen worden (maar dan moet er eerst 40 cm dik beton worden weggeslepen), het glas in de voordeur moet vervangen worden (en dan is het handig om gelijk de brievenbus dicht te maken - een brievenbus op te hangen en de voordeur te schilderen), er moet een deurdranger op de WC-deur (ik wordt gek van manlief die steeds die deur open laat staan en wat komt DAAR een tocht uit!) en ik wil een inzethaard maar dat moet uitgezocht worden. 


Oh ja... en de radiator in de garage daar moet iets mee (want die kan niet uit), de leidingen in garage en in het stookhok op zolder moeten geisoleerd worden, de zolder willen we isoleren, ik wil een deur in het trappengat naar zolder hebben, de trap naar zolder dicht maken, voor boven dikkere gordijnen maken, een gordijn (maken en) ophangen voor het trappengat beneden en.......

ik weet even niet waar ik moet beginnen.... ;-)


Vrijdag is klusdag, dus wordt vervolgd!

Hebben jullie nog isolatieplannen?

9 opmerkingen:

 1. Pfff, maar van al dat klussen krijg je 't toch wel heul, lekker warm? ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik moet nog een tochtslang maken voor bij de voordeur. Loop al weken te denken, of ik dat wil gaan breien, haken of naaien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een aantal simpele: isolatiepijp rond de buizen in de laatste slaapkamer, een tochtkussen voor de achterdeur, en eindelijk eindelijk het reflecterende folie ophangen achter de radiatoren in de slaapkamer. Ik heb het al twee jaar in huis [schaamt zich]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man is al maanden 'bezig' met zijn plannen om de zolder (verder) te isoleren maar ik heb ook de indruk dat het dit jaar weer bij 'plannen' zal blijven. Aan onze voordeur heb ik sinds september terug de tochtrol gelegd (oud dekbedje van de wieg opgerold in een oude sponshanddoek en vluchtig toegenaaid met een grote steek zodat ik, eens het koude seizoen voorbij, makkelijk de handdoek kan losmaken en wassen). Onder de deuren liggen van die schuimrubberachtige tochtrolletjes : makkelijk omdat die rolletjes 'meegaan' als de deur open en toe gaat en je die niet elke keer een stamp moet geven om terug op hun plaats te leggen.Rond een groot deel van de chauffagebuizen in garage heb ik climasnap gebruikt. De rest van de buizen die ik in de garage nog wilde isoleren, heb ik 'ingepakt' in een laagje krantenpapier waarover ik nadien dikke katoenen versleten kousen gelegd heb en het geheel gefixeerd heb met lange katoenen repen die ik gesneden had van versleten onderhemdjes van mijn man.Overdag ben ik altijd thuis maar ik vertoef meestal in de keuken vandaar dat ik, in het stookseizoen, de rolluiken in de living gewoon dichtlaat omdat het de koude ook buitenhoudt. We hebben een inpandige garage met een Hormannpoort. Onderaan die poort zit een spleet langswaar toch wel wat koude in de garage binnenkomt. Tegen die spleet ligt, als het buiten koud is, een oude opgerolde dikke gordijn (opgerold en vastgemaakt met elastiekjes zodat ze niet ontrolt)die de tocht tegenhoudt. We gebruiken onze auto niet vaak dus voor die paar keren dat de auto buiten moet, is het maar een kleine moeite om die 'gordijnworst' te verleggen. Mijn man zou wel graag een nieuwe sectionale garagepoort zetten omdat dat beter isoleert. Ik ga ermee akkoord als hij eerst de vochtproblemen in en rond de badkamer oplost (of laat oplossen). Ook 'dat' is hij al jaren aan het plannen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben onze centrale verwarmingsketel nog niet opgestart omdat de temperatuur in onze keuken en living nog niet lager geweest is of 18° : warm genoeg voor mij.

   Verwijderen
 5. Even diep ademhalen en met de kleine dingen beginnen. Misschien steek je je man dan aan en pakt hij de grotere projecten aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je niet weet waar te beginnen, dan zou ik zeggen haal van die isolatiebuizen bij de bouwmarkt en doe die om de leidingen, zo gepiept en scheelt een hoop en je hebt gelijk die 1e stap gezet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik woon in een huurwoning en enkele ramen zijn nog enkel glas, zelf dubbel glas plaatsen levert het grootste voordeel op voor de woningbouwvereniging, dus dat doe ik niet, wel hang ik er in de winter bubbeltjes plastic voor dat isoleert ook aardig en omdat er voor die ramen een gordijn hangt zie ik het van binnen uit niet, aan de buitenkant is het wel zichtbaar, maar de besparing en het comfort is mij dat wel waard, verder heb ik voor alle buitendeuren gordijnen hangen en ook bij de open trap naar boven in de woonkamer hangt een dik gordijn. simpele oplossingen en niet al te duur, want het bubbeltjes plastic heb ik op mijn werk verzamelt waar het regelmatig weggegooid word en de gordijnen kocht ik op rommelmarkten en in de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah, de tip van die blaasjesplastiek vind ik heel goed en ga ik toepassen.... Ik heb nog een heleboel van die plastiek liggen van de aankoop van onze nieuwe energiezuinige koelkast en kan die plastiek gebruiken om tegen de veluxen van de zolder te hangen. Vorig jaar heb ik, toen de vorstperiode begon, in onze garage van die blaasjesplastiek rond de buizen van de watermeter gedraaid om te isoleren.

   Verwijderen