Pagina's

vrijdag 5 oktober 2012

Invullen voor een ander

Vandaag had ik een kleine gast. Een mannetje van net 1 jaar waar ik een dagje op mocht passen. En wat een genot! Ik heb nog nooit zo'n makkelijk kind gezien. Hij vond alles leuk, lekker en gezellig, had een duidelijk, maar subtiel signaal om aan te geven dat hij moe was of een vieze luier had en was met alles tevreden.

Ik had me van tevoren een beetje zorgen gemaakt of het hier niet te koud was. We hebben de kachel nog niet aan gehad en overdag is het hier dan zo'n 18 graden. Ik voel me er inmiddels prettig bij (raar maar waar), maar uiteindelijk heb ik voor de zekerheid toch de kachel maar even aangezet. Zo'n kleine uk kan immers niet aangeven dat het te koud voor hem is. 

Later vertelden zijn ouders dat ze thuis de kachel ook nog niet aan hebben staan en dat hij dus wel wat gewend is. 

Ik vond het zo grappig dat het bij hen niet anders is dan hier, maar dat ik dat dus wel zo voor hen had ingevuld. Alles vanuit de gedachte dat wij wel erg hardcore zijn met die 18 graden in huis.

Zo zie je maar weer: je kunt dingen nooit voor een ander invullen!

4 opmerkingen:

 1. Toch lief,dat je er rekening mee hield.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ouders deden de verwarming ook nooit zo hoog. Zij en mijn broers konden daar prima tegen, ik had het altijd koud ook al was ik 'gewend' aan een lagere temperatuur. Kortom, het zegt niet alles. Hier ook diverse types. Jongste loopt net als mijn broers altijd in een shirtje ook al vriest het dat het kraakt. De andere drie houden meer van een beetje warmer.

  Wel lief dat je er rekening mee hield. En het klinkt alsof jullie een gezellige dag hebben gehad.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat je op zo`n tevreden ventje mocht passen! En zeker erg lief dat je rekening hebt gehouden of hij het wel of niet koud zou hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HIer staat de verwarming nog niet aan en ik wacht daar zo lang mogelijk mee. In de winter verwarmen we ook tot max 18 °. Ik ben overdag altijd thuis en als ik mijn 'huistaken' doe en rondloop, vind ik 15 ° al meer dan genoeg.... Tegen dat mijn man van zijn werk komt, zet ik in de winter de verwarming op 18 °. We zijn het zo gewoon en voelen 'de koude' niet echt. Als we bezoek krijgen (wat zelden gebeurt) wordt er wel verwarmd tot normale temperaturen. Onze kleinkinderen zijn thuis ook 'frigotemperaturen' gewoon dus als ik op hen pas, moet de verwarming ook niet hoger. Ik denk dat het gewoon een kwestie van gewoonte is....

  BeantwoordenVerwijderen