Pagina's

woensdag 19 september 2012

Samen gaan voor minder

Het is grappig: gisteren schreef ik een stukje over hoe wij samen consuminderen als huishouden (ik wat meer, manlief wat minder ;-)). Vervolgens sloeg ik aan het denken hoezeer consuminderen bij mij het leggen van verbanden met andere mensen stimuleert. Oftewel hoe ik samen met anderen consuminder.

Om het even iets minder vaag te maken: een vriend belde dat een kennis een poezenoppas zoekt. Wij zoeken toevallig ook nog een poezenoppas en dus hebben we kennis gemaakt en afgesproken dat we op elkaars poezen passen. Leuk! Probleem opgelost en een kennis erbij.

Tegelijkertijd was ik het medicijnkastje aan het opruimen, waar nog een stapel hormonen (medicatie) staat van onze vruchtbaarheidspogingen. Ik heb er echt even mee in mijn handen gestaan. Niet omdat het wegdoen van die medicatie op zich me nou zoveel moeite kost, maar het spul is zo duur. 

Als het naar de apotheek terug gaat wordt het weg gegooid. Honderden euro's worden gewoon vernietigd. Tegelijkertijd weet ik dat er genoeg vrouwen zijn die zelf hun poging en medicatie moeten betalen omdat ze door hun vergoede pogingen heen zijn. 1 poging kost zo een paar duizend euro en voor de medicatie leg je rustig nog eens een vergelijkbaar bedrag neer. Voor de meeste mensen een klap met geld en voor een aantal dus simpelweg onbetaalbaar.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb iemand gevonden die de medicatie graag wil hebben. Ik blij, zij blij en het milieu ook blij want die medicatie (netjes bewaard, niks mee gedaan) zou anders vernietigd worden. 

Tegelijkertijd ben ik aan het peinzen over een (gratis) advertentie om iemand te zoeken om mee te carpoolen naar mijn werk.  Met die stijgende benzineprijzen wordt dat steeds interessanter en wie weet wat voor leuke mensen ik op die manier weer tegen kom.

Kortom: het is leuk om op deze manier contact te leggen met mensen die ik eerst niet kende en verbanden met hen aan te gaan. 

Ik geloof oprecht dat je samen verder komt, OOK met consuminderen!

6 opmerkingen:

 1. Ik vind dit heel goed consuminderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind consuminderen eigenlijk ook goed. Al is het maar dat het goed is voor het milieu. Het probleem is alleen dat ons systeem is gebouwd op "consumeren". We moeten maar kopen, kopen en kopen. En vooral iedere twee jaar een nieuwe laptop, telefoon, bankstel etc. etc.

  Wanneer we consuminderen gaan we in tegen het systeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn is dat wanneer je samen bezig kan zijn met consuminderen. En ik vind het een hele goede actie van je om iemand te zoeken die blij is met die medicatie! Ga zo door, en je zal altijd merken dat wat je uitstraalt je op een zeker moment later zelf ook mag ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede initiatieven! Wij wonen in een ouderwets buurtje,waar iedereen op elkaars huisdieren past en de opbrengt van moestuin deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg! Dat is bijna een LETSkring in het klein.
  Hier blijft het eigenlijk een beetje hangen bij het opvangen van de kinderen, moet maar eens kijken hoe ik dat ook zo handig kan uitbreiden.
  Succes met een carpooler vinden!

  BeantwoordenVerwijderen