Pagina's

maandag 20 augustus 2012

Gratis moesappels

Op het terrein van mijn werkgever staan appelbomen met moesappels. Die zijn nu rijp en dus vallen ze op de grond. Niemand die ze raapt, niemand die ze plukt...

Ik had er al 'ns een paar een beetje slinksig in mijn rugzak gestopt, maar vandaag heb ik gewoon maar eens rondgevraagd hoe dat nou zat met die appels: ging iemand er nog wat mee doen? Of....

Niet dus! Die appels hangen tot ze op de grond vallen en dat was het dan. 

Nou... mooi! De komende weken ga ik tijdens de koffiepauzes fijn naar buiten en dan neem ik mijn rugzakje mee. Appeltaart, appelmoes en wie weet wat er nog meer voor lekkere recepten zijn voor moesappels. Zo komen we de winter wel door! (we hebben al een berg bramen en uien en daar komen dan binnenkort appels bij... ben benieuwd wat er volgt).


Het is overigens toch ergens van de zotte dat verder niemand die appels plukt? 

Zijn we dan toch nog zo rijk dat gratis niet meer gewaardeerd wordt?
Of zouden mensen zich schamen om ze mee te nemen? 


9 opmerkingen:

 1. Bij ons op het werk ook paar appelboompjes die daar zomaar op een stukje staan; morgen toch eens even spieken naar die appeltjes ... wie weet mogen ze mee als ik er appel-cupcakes van maak en tracteer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommigen hebben daar gewoon geen oog voor. Gelijk heb je om ze op te rapen, want appelmoes en appeltaart uit eigen keuken, mmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk dat je ze meeneemt. Bij manlief staan helaas geen appelbomen op z'n werkterrein (dat is een compleet park) maar volgens mij wel tamme kastanjes. Misschien dat ik 'm zo gek krijg om die voor me mee te brengen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker meenemen! Misschien kun je ze drogen, Blijft heel lang goed en is een lekkere gezonde snack, stukjes in de muesli,etc. Er zijn ook recepten met gedroogde appeltjes, ouderwets maar goedkoop!

  Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk toch! Ik aas ook al een tijdje op de appels van een wilde boonm in de buurt. Het is denk ik niet zo dat men gratis niet meer waardeert maar het word "gek" gevonden....ik voel een blogje opkomen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk! Ik heb jarenlang appeltjes van verwilderde bomen aan het spoor geplukt. Daar zijn nu huizen gebouwd en komen er meer plukkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Zet je een paar recepten neer???Ik ga ook plukken binnekort, maar dan uit de tuin van mijn ouders. Groetjes BrEkster

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik word ook altijd raar aangekeken als ik bramen pluk en vlierbessenbloesem , vlierbessen en rozebottels die ik onderweg in de natuur tegenkom, moest ik in het beging wel aan wennen,maar nu trek ik me er niets meer van aan. op mijn werk word ook altijd heel veel weggegooid, wat tegen de datum of net eroverheen is ,meestal is het niet eens geopend, ook fruit verdwijnt hier na een aantal dagen in de prullenbak, ik neem alles gewoon mee, ik eet al bijna een half jaar gratis fruit, of zo of verwerkt tot moes, jam , taart en sap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zonde eigenlijk, dat er fruit gewoon ligt weg te rotten,
  gelijk heb je, meenemen die appels!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen