Pagina's

maandag 27 augustus 2012

Dure aanbiedingen

De hamsterweken zijn er weer. En soms zijn die goed voor leuke voordeeltjes. Zeker omdat andere supermarkten soms leuk meedoen met stunten. 

Wat me deze week weer eens opviel bij het doornemen van de aanbiedingen is dat er zoveel dingen bij zitten die (in mijn optiek) overbodig zijn of dat het dingen zijn die je standaard voor een veel goedkoper bedrag kunt kopen of goedkoper zelf kunt maken. 

Neem nou pinda's: 1,39 voor 325 gram in de aanbieding. Nou hebben wij pas ontdekt dat de goedkope pinda's van de supermarkt ontzettend lekker zijn. Prijs? 0,37 voor 250 gram. Omgerekend naar 325 gram kosten die goedkopere pinda's 48 cent per 325 gram. Die "aanbieding" laten we dus maar schieten... Printpapier zag ik ook ergens in de aanbieding: 1 pak (500 vel) voor 2,99. Leuk hoor, maar bij de A.ction betaal je standaard minder. 

Verder zie ik vooral  veel zaken in de aanbieding als "quiche", "ambachtelijke aardappelsalade" en zuivel-fruit-suiker-mengels. Leuk hoor dat het iets goedkoper is, maar ik kwak zelf wel wat (zelfgemaakte) bramengelei over de kwark (of yoghurt) mochten we daar behoefte aan hebben. Scheelt zo 1/3 tot de helft aan kosten en dan is het nog bio ook! 

Conclusie: het zijn op zich leuke aanbiedingen als je die bewerkte producten eet, maar als je echt wilt minderen op de huishoudelijke uitgaven, dan kun je dergelijke aanbiedingen beter links laten liggen en zelf wat in elkaar flanzen of de goedkopere variant nemen.


Zijn er bewerkte producten waar jullie toch niet graag zonder doen?

12 opmerkingen:

 1. Ik kan heel goed zonder al die aanbiedingen van bewerkte produkten.

  Ik heb wel interesse in de avocado maar het is mij niet duidelijk wat ik nu voor 2 avocado's betaal. Is het 2 voor 99 cnt of 2 voor 1,98. Al eerder kwam ik er in de winkel pas achter dat het voor tweeerlij uitleg vatbaar was. En ik heb niet veel zin om alleen voor dat erachteraan te gaan, ik koop ze wel op de markt of andere winkel onder de euro per stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie mijn lijstje van gisteren. Bakken is aan mij echt niet besteedt. Koken dan weer wel. Op een keertje in geval van nood een kant en klare diepvriespizza (my guilty pleasure), kook ik alles zelf van verse producten.
  Zuivel kocht ik ook de bewerkte varianten (ook nog eens bio), maar dat gaan we flink downsizen nu. In overleg met de zuivelconsumenten zelf. De mannen. Ik eet het bijna niet. Kaas weer wel. Tuinkruidenkaas op zijn tijd is dan ook een traktatie voor mij. Daar kies ik dan bewust voor af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vergelijk bij aanbiedingen ook altijd met de goedkopere merken zoals ES: daarna bedenk ik of ik de aanbieding wel zo voordelig is. Soms vind ik het A-merk echt lekkerder en het prijsverschil waard: gelukkig heb ik de financiële ruimte om dan die keuzes te kunnen maken en geniet daar dan ook maar van.

  Het valt mij ook wel eens op dat het een leuke aanbieding lijkt, maar de inhoud van de aanbiedingsverpakking (veel) minder is dan de normale inhoud... weg voordeel!

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het valt me steeds meer op in de folders. Snoep en andere zoetigheid en veel kant en klaar spul.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb wel gehamsterd! Maar alleen de produkten die ik echt nodig had...aardappelen, blueband, sultana, druiven, wasmiddel, shoarmavlees (wij eten 1x in de week ongezond, de kinderen mogen kiezen en broodjes shoarma valt bij ons onder ongezond) en knoflooksaus

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog niet eens de aanbiedingen bekeken, want vaak vallen ze duurder uit dan het ES merk en wat hebben we nu eigenlijk nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je moet inderdaad goed opletten, want heel vaak zijn de aanbiedingen bewerkte A-merk producten, tsja, welke consuminderaar gooit daar nu standaard z'n karretje mee vol?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sommige aanbiedingen zijn inderdaad toch niet zo voordelig. Wat dat betreft moet je toch goed opletten. Maar ik heb gisteren bij de C1000 wel wat goedkope potgroentes voor 1 euro gehaald, als voorraadje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het viel mij ook al op toen ik de digitale folder inkeek: er zat niks bij wat ik interessant vind. We kopen steeds meer basisprodukten, de rest koop ik gewoon nooit. Dus geen gehamster voor mij bij de AH dit keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik krijg geen folders dus sowieso mis ik een heleboel aanbiedingen. Nou ja, missen? Als ik er over nadenk gebruik ik eigenlijk nooit meer kant-en-klaar. Nu we een moestuin hebben, heb ik zelfs voor maanden pasta-saus in huis zelf ingemaakt in potten. Mijn moeder neemt nog wel eens iets mee in zakjes en pakjes maar verder niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben dan niet van de appie, maar meer van de C1000..... We hebben nu wel wat vlees in de vriezer gestopt, handig voor als we weer wat krapper zitten....

  Veel dingen maak ik zelf, ik hoef bijvoorbeeld geen pannekoeken uit een fles of pak, maar maak de mix net zo snel zelf (en heb dan nog t idee dat het lekkerder is ook).

  Waar ik echt speciaal voor een goede aanbieding voor naar een winkel zou gaan, crusli.... Kreeg van de week van de buurvrouw door dat er bij de Jumbo een actie was. Ga ik kijken, 2 pakken voor € 4,-. Maar minder inhoud en uiteindelijk net zo duur als het huismerk wat wij altijd kopen per pak. Dus eigenlijk zelfs nog duurder, aangezien de inhoud minder was.

  Nee ik loop dus niet hard op de acties. Alleen als we het echt vaker gebruiken.......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. pizza (bij geen tijd) en chocolademousse, hmm!
  groet anna

  BeantwoordenVerwijderen