Pagina's

vrijdag 17 augustus 2012

Bramen, bramen en nog eens bramen!

Ik zag dat de biologische bramen 2,30 per 125 gram kosten. Dan zouden de bramen die we vanavond verwerkt hebben zo'n 46 euro moeten kosten...

Ra ra hoeveel bramen plukten wij? ;-)

We hadden een welgevulde, gezellige avond met het maken van vruchtensiroop volgens de koude methode (dus de bramen / het sap zijn niet verwarmd). De restanten hebben we gekookt, in laten dikken, door een zeef gehaald om de pitjes te verwijderen om vervolgens het restant weer in te laten dikken.

Dat laatste ligt nu in een ingevette taartvorm te drogen om te verworden tot een gedroogde fruitkoek.
Dit recept komt uit het boek "Het hele jaar eten uit eigen tuin"  van Bob Flowerdew.

Ik denk overigens wel dat wij binnenkort maar 'ns op zoek moeten naar een passez-vite!
En naar een manier om de fruitpasta te laten drogen zonder dat een heel leger vliegjes zich ermee gaat bemoeien (of zouden die dat niet doen?). Tips zijn welkom!

2 opmerkingen:

 1. Heb je nog een stukje vitrage/glasgordijn dat fijnmazig genoeg is? Gebruik iets als stellage (desnoods een stoel op zijn kop). Omdat ik wel vaker wat droog of veel uit moet laten lekken heb ik een set fijnmazige ronde zeven gekocht, op de kop ergens overheen te zetten om te drogen of af te koelen, of om groenten te wassen, kruiden te plukken en drogen etc.

  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeee spaarcentje,

  Ik heb je stukjes over bramenplukken en uien rapen met veel plezier gelezen.
  Nu heb ik een site gevonden waar je wellicht wat aan hebt:
  http://wildplukwijzer.nl/
  heel handig met een kaartje er bij.
  Misschien heb je er iets aan bij mij in de buurt zat helaas weinig waar ik wat mee kom naar in andere regio's vind je juist weer heel veel.

  groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen