Pagina's

zondag 1 juli 2012

Een andere energieleverancier

Vandaag weer even een heel ander blogje dan gisteren.


Ik moet even melden dat we (tromgeroffel) zijn overgestapt naar een andere energieleverancier. 

Nou weet ik dat dit voor veel van jullie peanuts is. Maar hier is het de eerste keer dat we een jaarcontract aangaan en daarmee is het een grote stap. 

De aanleiding was (naast het feit dat we alle uitgaven onder de loep nemen) een brief van de Delta met de nieuwe energieprijzen: 0,64 euro werd de nieuwe gasprijs per m3. 

Aangezien er hier nog steeds geen geldboom in de tuin staat en er ook nog geen houtkachel is aangesloten vond ik dat geen goede deal. 

Dus  maar 'ns op internet rondgespeurd naar goede aanbiedingen. De aanbiedingen met bonussen - die je pas een jaar later zou krijgen - vond ik een beetje verdacht, dus kwam ik uit op Greenchoice. 

Greenchoice had via zo'n vergelijkingssite (geen idee meer welk) een aanbod waarbij zowel elektriciteit als gas een lagere prijs per eenheid heeft als de Delta. Voor gas was dat zelfs 0,507 euro per m3. Dat is maar liefst 0,14 euro per m3 goedkoper! Met ons verbruik van zo'n 1600 m3 scheelt dat al gauw zo'n 200 euro op jaarbasis zonder dat de kachel ook maar een streepje omlaag hoeft. Da's dus mooi meegenomen!

Overigens heb ik wel de voorwaarden nog even goed doorgespit. Een jaar geleden had Greenchoice namelijk ook een dergelijk gunstige aanbieding, maar toen stond in de kleine lettertjes nog de voorwaarde dat de korting over heel de periode zou komen te vervallen als 1 keer een automatische incasso zou mislukken...  Een linke voorwaarde vond ik destijds.

Die voorwaarde was nu verdwenen. Samen met de lagere energieprijzen een goede reden om alsnog over te stappen.


Hoe gaan jullie om met de stijgende energieprijzen?

4 opmerkingen:

 1. ik ben ook geen overstapper. Te vaak gehoord dat men maar eindnota's bleef ontvangen van de oude provider of dat er andere haperingen waren in het leveren van de nieuwe energieboer.
  Meters die ineens vervangen moesten worden voor een niet gering bedrag en dat soort gekkigheid.
  Ik ben al jaren bij mijn zelfde leveraar.
  Het zal wel angst zijn die ongegrond is. Vast en zeker. Maar tot nu ontvang ik jaar in, jaar uit fors terug en kan mijn maandbedrag weer omlaag. Mijn wijze om me voor te bereiden op de stijgende energiekosten is geweest dat ik mijn maandbedrag niet weer omlaag heb gebracht maar het op het huidige bedrag heb laten staan.
  Dit jaar kregen we 400 euro terug (heeft vast en zeker te maken met de nieuw HR ketel) en ons maandbedrag is nu 120 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee dat is ook grappig toevallig! Wij gaan half juli over van Eneco naar Greenchoice. Zijn ook nooit eerder overgestapt, dus voor ons is dit ook de eerste keer.
  Een van de redenen voor onze overstap zijn natuurlijk de gigatarieven van Eneco, maar ook het feit dat ze opeens 'zomaar' de maandbedragen verhogen vind ik helemaal niet fijn... (om het zwak uit te drukken).
  Ook ik ben heel benieuwd naar wat er nu verder gebeurt, gaan we echt besparen of is het een wassen neus, we moeten het net als jij afwachten. Natuurlijk hebben we wel vertrouwen in Greenchoice enne we kunenn altijd volgend jaar weer overstappen...
  Hou je ons op de hoogte van je ervaringen met Greenchoice, ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geen overstapper, maar begin er wel steeds meer aan te denken. Volgens mij krijgen wij bij Essent allesbehalve goede tarieven en we betalen elke keer meer. Maar ondertussen gaan we ook maar even verder met isoleren, hopelijk drijft dat de rekening naar beneden en het comfort omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn ook overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. En zonnepanelen lijken me een goede oplossing voor de stijgende kosten, maar ja, die zijn zo duur in de aanschaf.

  BeantwoordenVerwijderen