Pagina's

zaterdag 23 juni 2012

Zuinig uitstapje (of niet?)

Vandaag zijn we naar Rotterdam getogen. Doel was een bezoekje aan mijn ouders, met dan gelijk maar een dagje Rotterdam.

Jutvrouw had in een eerdere post geschreven over een architectuurdag aldaar en 1 van de gebouwen die werd opengesteld was de Van Nelle fabriek.  

We hebben een mooie rondleiding gehad en ons vermaakt met een zeer korte inleiding op de wetenswaardigheden van koffie. Heel interessant: de maling en daarmee de doorlooptijd (en druk) is zeer bepalend voor de smaak. Uit 1 automaat, met 1 soort koffie toverde die man verschillende smaken tevoorschijn. Dat is leuk. We gaan zeker thuis 'ns testen met ons maalmachientje en perculator. 

Na ons zo geslaagde gratis uitje cultuur (met bammetjes en drinken van thuis) hebben we nog wat in de stad rondgeslenterd, 50 cent winstgemaakt op een toiletbezoekje (raar maar waar) en zijn we uiteindelijk op de markt beland. 

Natuurlijk net iets teveel gekocht voor het budget, maar ach... Verder nog een nieuwe chipknip voor het openbaar vervoer moeten kopen omdat de oude verlopen was. Wat is dat geldklopperij zeg! Of je registreren, of 6,50 betalen voor een anonieme kaart die een paar jaar geldig is. Al met al waren we er 26,50 euro voor kwijt. Dat is niet goedkoop. Nou kunnen we daar wel weer even voor reizen, maar toch... 

En zo werd het uitje toch nog best prijzig. 

Wel ook heel leuk gelukkig.  


5 opmerkingen:

 1. Lijkt me wel leuk die Van Nelle fabriek!
  Dat is balen dat zo'n anonieme kaart 6,50 kost.
  En als je je registreert kost het dus niets als ik het goed begrijp. Wist ik niet.
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt zeker als een leuk dagje! En je moet maar zo denken; dagjes uit vallen meestal duurder uit dan gedacht, dan had je de gratis entree e.d. tenminste al binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooooh, 50 cent van het schoteltje meegenomen ?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb wel eens uitgerekend dat ik een vakantie die ik had overbrugt met dagjes uit, net zo duur was geweest als een last minute naar de zon...
  Wat heb ik gebaald zeg.
  Elke keer kwam er op zo'n dagje uit wel weer een spook uit de kast.
  En waren we bekaf thuis 3 maal raden wie dan de keuken nog eens in kon, want uit eten in nederland met 4 personen dat is onbetaalbaar.
  Dit was 5 jaar geleden, inmiddels gaan de kinderen zelf op vakantie en is het makkelijker om een goedkope vakantie in eigen land te bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wist ik dus niet, dat zo'n anonieme kaart ook kan verlopen. Heb er laatst een aangeschaft (er staat nog niks op) voor het geval ik 'm eens nodig mocht hebben. Maar als ik 'm dus binnen een paar jaar niet gebruik gooi ik dus 6,50 euro in de prullebak. Stomme kaart!

  BeantwoordenVerwijderen