Pagina's

dinsdag 19 juni 2012

Less waste stapje 13: nee-nee sticker

De kogel is door de kerk: er is een nee-nee sticker op de brievenbus geplakt!

Aangezien het gratis nieuwsblad gewoonlijk ongeopend in de papierdoos wordt gegooid heeft het geen zin om een nee-ja sticker aan te houden. Het eilandblaadje lezen we op zich graag, maar die is op verschillende plaatsen gratis te krijgen en komt maar eens in de twee weken uit. 

Ondertussen merk ik dat er eindelijk minder geadresseerde post binnenkomt. Mijn opzeg-acties hebben dus toch resultaat gehad. Fijn! Als er ook geen krant meer komt, dan hoef ik de papierdoos hopelijk maar eens per maand te legen in plaats van (eerst) eens per week. 

Dat zijn best grote verschillen! Een verschil wat een direct tijdsbesparing oplevert: ik ben minder tijd kwijt aan het slepen met papier waar ik verder niets mee doe dan er na binnenkomst zo snel mogelijk weer vanaf te raken.

Als ik nou ook nog van die verkoopbrieven van allerhande instanties af kan komen... dan zouden we alleen de enveloppen nog als afval hebben. 


Zou je kunnen regelen dat bedrijven zoals het energiebedrijf, zorgverzekeraar, pensioenverzekeraar en dergelijke je geen "verkooppraatjes" meer via de post sturen? Iemand tips / ervaring?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb in het verleden wel eens de bank verzocht om mij geen post meer te sturen over leningen. IK WIL NIET LENEN!!!! Sparen mocht van mij wel, maar daar krijg en kreeg in geen reclame van :-)(Duidelijk waar de bank zijn geld mee verdient). Het was geen enkel probleem, met 1 telefoontje van die bende af. Moet bij andere bedrijven ook lukken!

  Succes, WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n neen sticker zou ik nu eens niet op mijn brievenbus willen gewoon omdat de streekkranten en reclamefolders niet meer toekomen en ik dan geregeld bepaalde reclames en acties 'misloop'. Ik vind het zelfs jammer als ik geen reclamefolders ontvang en ik zie er elke week echt naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van ons energie bedrijf krijgen we info via mail binnen. Dat is natuurlijk wel vervuiling van je inbox:-), maar ik vind dat toch fijner dan dat ik al die papierzooi in de huiskamer hebt slingeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reclame en streeknieuws kun je vaak ook per internet grastis bekijken. Terugsturen van ongewenste post wil ook wel eens helpen. Wel met motivatie erbij. Via de mail laten komen is ook vaak mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een Loesje sticker op de brievenbus: Liever geen reclame, wij hebben alles al..
  Folders kun je ook lezen en doorbladeren op internet.
  Scheelt een hoop papier. Huis- aan huisbladen krijgen wij nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zo'n twee weken terug allerlei geadresseerde reclamepost opgezegd. Onder andere ook die van mijn zorgverzekering. Gewoon een mailtje gestuurd. Verder heb ik ook een abonnement en een nieuwsbrief opgezegd. Ik merkte het al heel snel dat mijn brievenbus veel minder snel vol liep met allerhande papiertroep.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij kan je voor geadresseerde post ook afmelden bij "Postfilter nl." of zoiets. Even zoeken op internet,
  Anders post terug sturen naar het antwoordnummer (kost de bedrijven geld) en het houdt vanzelf op.

  BeantwoordenVerwijderen