Pagina's

zaterdag 16 juni 2012

Boodschappen week 24 Aldi en mannen: duurder dan anders

Deze week weer 'ns een rondje aldi gedaan. Met manlief, dus met meer thuisgekomen dan gepland. Sowieso: het meeste winkelbezoek deze week was samen met manlief. Dat is altijd erg gezellig, maar slecht voor de huishoudportemonnee. 

Wel onder de 40 euro gebleven, maar eigenlijk was het de bedoeling om nog minder uit te geven vanwege de hogere uitgaven vorige week. Ik ga binnenkort eens een overzichtje maken van de maandelijkse uitgaven. Mogelijk zijn die incidentele hogere uitgaven gewoon nodig om de voorraden bij te houden (of ze blijken "toevallig" altijd samen te vallen met het meegaan van manlief... dat kan ook ;-))

Wat me overigens opviel bij de Aldi: sommige producten zijn echt een stuk duurder dan in andere supermarkten! Van die kleine blikjes tomatenpuree bijvoorbeeld en zo waren er nog wat dingen die we hebben laten staan omdat ze aan de prijs waren. Grote zakken witte rijst heeft de Aldi niet meer. Al met al vonden wij het aanbod en de prijzen maar matigjes.

Totaal van deze week: 36,68

Aldi: 
Natuurazijn, 2 liter: 0,64
Pure chocolade, 2 keer 2 ons: 1,98
Augurken, 3 grote potten: 1,71
Zilveruitjes, 2 potten: 0,74
Ansjovis in blik, 3 x 50 gram: 1,99
Sardines in blik, 3 blikjes: 2,37
Creme fraiche, 200 gram: 0,37
Tonijn in blik, 2 blikjes: 1,98
Totaal: 11,78

Dirk:
Bio halfvolle melk, 4 pakken: 3,16
1 page toiletpapier (met dank aan Jutvrouw): 2,79 (terug te ontvangen)
Toastjes, 1 pak: 0,34
Statiegeld terug: 0,50
Totaal: 5,79

Dircx
Witbiertjes, 5 stuks: 5,95

Spar:
Roomboter: 1,13
Bio speklap: 2,68
Totaal: 3,81

Kaasboer, krap 1 kg kaas: 7,35

Kippenparadijs, doosje eieren:


4 opmerkingen:

 1. Je moet inderdaad goed op blijven letten, want je kunt niet standaard je kar bij Lidl of Aldi volladen en er van uitgaan dat je dan het goedkoopst uit bent. En hier is boodschappen doen met vriend erbij ook een stuk duurder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Manlief gaat soms mee met boodschappen doen als ik erg moe ben en ik niet op de fiets kan.
  Hij bemoeit zich helemaal niet met de boodschappen. Hij vindt het wel leuk om bij de rekken met speciale aanbiedingen te kijken en koopt ook dan bijna nooit iets.
  Manlief is geen snaaier. Hij vergeet eerder om iets te eten. En dat begrijp ik dan weer niet ;-)

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aldi en Lidl zijn idd niet met alles goedkoper. Ik vind bij de Jumbo het zgn 'euroshoppermerk' daar erg goed en heel voordelig.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij welke supermarkt je ook je boodschappen doet het blijft altijd opletten met de prijzen. Supermarkten verdienen het meest op groenten en fruit de zogenaamde "eerste levensbehoefte"!

  BeantwoordenVerwijderen