Pagina's

donderdag 21 juni 2012

Belastinggeld binnen!

De teruggave voor het belastinggeld is binnen! Heel fijn, want dat kan gelijk door naar de rekening voor de vertaling van het gezinsrapport (voor adoptie).

Rond de 4.000 euro zal dat worden omdat het zo achterlijk lang is. Ik hoop echt dat het daarbij blijft en het niet opeens 2.000 euro duurder is...

Het streven is om het aparte adoptiepotje onaangesproken te laten. Ik weet niet of het lukt, want er volgen nog wel meer kosten (zoals oa aanvraag VOG, uittreksels uit het bevolkingsregister, vertalingskosten van de andere documenten en de kosten voor legalisatie door een notaris) en zo snel gaat het sparen op dit moment niet. 

Mogelijk zou er hier en daar in dit traject nog wel wat te bezuinigen kunnen zijn, maar we zijn allebei van die sukkels met formulieren en regeldingen en de grootste kostenpost (vertaling gezinsrapport) moet sowieso via de vergunninghouder, omdat je dat niet zelf in handen krijgt.

Wel heel fijn: we staan straks echt op een wachtlijst! 


Zijn er dingen waar jullie niet op durven te bezuinigen omdat je weet dat je niet handig bent op dat gebied? 


3 opmerkingen:

 1. Verschrikkelijk, wat een geld gaat dat allemaal kosten. Ik hoop zo voor jullie dat het daar bij blijft en en de kostenpost niet nog hoger wordt! Wachtlijst..., begrijp ik het goed dat de adoptie nu wel heel dichtbij komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, lekker zeg! Maar wel jammer dat je zulke bedragen dan weer uit moet geven aan een proces, terwijl je het misschien liever aan de kant zet voor de studie van jullie toekomstige adoptiekindje. Hopelijk blijven de kosten in ieder geval bij wat voorzien was.

  Wij durven de meeste dingen tegenwoordig wel aan, maar je moet ook wel. Je kunt niet eindeloos iedereen betalen om dingen voor je te doen. Bij ons vertaalt zich dat vooral naar het verbouwen, maar dat geldt natuurlijk ook voor andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een flink bedrag zeg! Ik wist niet dat dat vertalen nog zoveel kostte. Fijn dat je het belastinggeld daarvoor kunt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen