Pagina's

donderdag 3 mei 2012

Tijd of geld?

Net bleek dat manlief de oplader van zijn telefoon bij mijn ouders heeft laten liggen. Omdat ik aanstaande maandag enigszins in de buurt ben had ik bedacht dat ik dan wel "even" langs kon rijden om dat ding op te halen. 

Al pratende met m'n moeder kwam ik erachter dat
 • waar ik maandag moet zijn helemaal niet zo dicht bij mijn ouders ligt als dat ik dacht. De enkele reis kost zeker een half uur. In totaal wordt dat minstens een uur extra reistijd + 3-4 euro benzinekosten.
 • er vanaf 15.00 uur (de tijd dat ik daar ongeveer aan ga komen) er een file staat - en er dus waarschijnlijk extra reistijd is. 
 • mijn ouders die maandag weg zijn en ik het voor de gezelligheid dus ook niet hoef te doen. 
Goed... zit ik met mijn drukke schema (4 dagen werken en verder nog een hele rits dingen die moeten gebeuren) te wachten op een extra rit van minstens een uur en waarschijnlijk langer? 

Nee dus.

Dus heb ik mijn moeder heel lief gevraagd of ze de oplader op wil sturen. Het geld krijgt ze wel terug. Voor die 2-3 euro ben ik liever 1 - 1 1/2 uur eerder thuis.

Waar kies jij voor (als er een keuzemogelijkheid is)? 
Tijd of geld? 
En waar ligt de grens in die keuze?

6 opmerkingen:

 1. Ik kies vaak voor gemak. Daarom bestel ik veel dingen op het web en laat het lekker door de postbode thuisbrengen; geen reistijd, geen reiskosten, geen parkeerkosten en -ellende en ik ben er toch altijd om iets in ontvangst te kunnen nemen! ideaal. Ik had hetzelfde gedaan als jij in deze situatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is eigenlijk altijd een afweging, net wat beter past. Ik zou in dit geval ook gedaan hebben wat jij hebt gedaan. Waren ze wel thuis en had ik de tijd, dan had ik denk wel langsgegaan, voor de gezelligheid. Meestal kan ik bij mijn ouders ook wel mee eten, dus dan is dat weer net zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was mijn afweging inderdaad ook. Als mijn ouders thuis waren geweest, dan was ik daar gezellig langsgegaan en blijven eten.

   Nu ga ik misschien fijn langs een vriendin. Ook leuk!

   Verwijderen
 3. Als het geld er is,kan tijd "kopen"ook wel eens prettig zijn.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die paar euro is er wel. Er wordt meer gewerkt, dus als het goed is houden we ook meer geld over (als dat er niet gelijk allemaal afgesnoept wordt door de overheid...)

   Verwijderen