Pagina's

zaterdag 5 mei 2012

Thuis sporten

Ik heb in mijn berichtje over impulsaankopen geschreven dat ik een wii heb aangeschaft. Inmiddels zijn we twee weken verder. 

Bij de wii zat een spel (Dance 2) en ik heb een spel gekocht (EA sports active). Op dit moment gebruik ik eigenlijk alleen het tweede "spel". Spel tussen aanhalingstekens omdat het eigenlijk gewoon een fitnessprogramma is. 

Na enige scepsis in het begin ben ik inmiddels erg enthousiast over het fitnessprogramma. De uitleg is duidelijk, de oefeningen zijn pittig genoeg en lekker afwisselend met hier en daar een spelelement. Vorderingen worden bijgehouden, met elke week een conditietest.

Deze week heb ik 4 ochtenden / avonden flink staan zweten en de trainingen zijn intenser dan wat ik het afgelopen half jaar op de sportschool heb gedaan.

Fijn, want dat sportschoolabonnement had ik inmiddels opgezegd. 

Nu alleen volhouden, maar dat punt heb je ook bij het bezoek aan een sportschool. Na 4 maanden sporten zou ik de wii en het spel er overigens al uit hebben.


Hoe houden jullie jezelf in conditie?

11 opmerkingen:

 1. Leuk, dat dit je zo goed bevalt! Ik onderhoud mijn conditie door te gaan lopen in een Atletiekclub. Die "verplichten" me om elke dinsdag en donderdag te gaan want als je een keer niet komt, krijg je de volgende keer direct "we hebben je vorige week gemist". Qua kostprijs valt dit heel goed mee, 60 euro voor de verzekering dat is alles. M'n schoenen waren er 130 euro maar die zijn dan ook aangepast aan m'n voeten.

  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle boodschappen met de fiets doen, elke dag een wandeling van ongeveer 5 km en regelmatig de trap op en af lopen tot de zolder en terug naar beneden....Voordeel van trappenlopen : 't is gratis en of het nu regent of niet je blijft altijd droog....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben redelijk soepel gebleven door bijna 40 jr elke ochtend een kwartiertje yoga te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hardlopen, 2x per week. In het begin moest ik mezelf elke keer dwingen, wat vond ik het verschrikkelijk! Maar nu begin ik vooruitgang te boeken en merk ik het echt aan mijn conditie. Ik begin er echt lol in te krijgen. Het enige wat ik er voor heb gekocht zijn een paar goede loopschoenen (120 euro).
  Het hardloopprogramma heb ik gratis van internet gedownload.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet iets bekennen....

  Wij hebben sinds sinterklaas een WII: zoonlief kon zich niks anders wensen ;)

  nav. jou logje ben ik eens op zoek gegaan naar deze games voor grote meisjes en heb ik de Zumba-versie gekocht ;)

  Ik heb sinds ik het in huis heb, nog geen gelegenheid gehad om te trainen ermee. Zoonlief heeft me wel wegwijs gemaakt in het menu (lachen!)
  Ik wil het enkel doen als ik alleen thuis ben: ik schaam me anders voor mijn onhandig gehubs, een van de redenen waarom ik het niet in een sportschool doe tussen jonge, elegante en superslanke meisjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh! De Zumba-versie... :-) Die leek me ook leuk...

   Na de meivakantie zijn er vast momenten dat je alleen thuis bent. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.

   Grappig dat ik je verleid heb tot het doen van uitgaven... ;-)

   Verwijderen
  2. Da's eigenlijk niet echt goed met een consuminderblog ;) Ik zal het mijn liefste zeggen, dat het jou schuld is. Ik heb het blog als bewijs ;);) Hihihi....

   Geintje, he!

   Verwijderen
  3. LOL nee dat is helemaal niet goed met een consuminderblog

   Maar gelukkig heb je naar je lief een geldig excuus (mijn blog) ;-)

   Verwijderen
 6. Ik loop drie keer per week hard. Fiets ongeveer 150 km per week (grotendeels woon-werk verkeer) en bezoek 2-3 keer per week de sportschool voor krachttraining. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw....

   Werk je daar ook nog bij?
   Ik vind het knap!

   Verwijderen
 7. Hier ook de sportschool. Vier lessen in de werken dan vaak nog een keertje fitness.

  BeantwoordenVerwijderen