Pagina's

maandag 28 mei 2012

Less waste stapje 10: inspiratieloos

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet wat m'n volgende less waste stapje gaat zijn. Er is van alles in ontwikkeling, maar nog niets is concreet. En tja... dan telt het dus niet als stapje. 

Het mooie weer is hier deels schuldig aan. Met de zon vervliegen al m'n plannetjes. Heerlijk!

Hebben jullie ideeen voor een volgend, haalbaar less waste stapje?

6 opmerkingen:

 1. Misschien kun je eens naar de tuin kijken; zijn er niet dingen die je vanuit huis in de tuin kunt gebruiken? Niet statiegeldflessen als wespenvangers of opkweekflesjes, bepaald afval op de composthoop, enzovoorts? Ik weet niet wat je daarvan al doet, maar je kunt dan wel het zonnetje combineren met less waste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je weleens een analyse gemaakt van je afval?
  Een weekje opsparen en eens goed bekijken, welk afval is te voorkomen? Heb je weleens gedacht aan het gebruik van water ipv toiletpapier? Hoe zit het met de schoonmaakmiddelen? Soda, azijn en groene zeep zijn ruim voldoende. Heb je al een regenton? Misschien is het mogelijk om de toilet te laten spoelen met regenwater? Mmm, die laatste twee zijn niet zomaar 1,2,3 te doen natuurlijk en vragen ook om een investering. Zelf heb ik bovenstaande ook nog niet allemaal gerealiseerd hoor. Bij mij gaat het allemaal heel langzaam. Ben begonnen met de energiebesparing en ben nu bezig met waterbesparing. De afvalanalyse moet ik zelf ook nog doen (jakkie) Hoe bevalt de bokashi-emmer eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spoelen met regenwater kan prima, gewoon emmer naar binnen halen. (is we vaak heen en weer lopen, maar dat is gezond) Toiletpapier komt in apart bak, kan gecomposteerd worden en haalt de druk van ons overbelaste rioleringsyteem.

   Verwijderen
 3. Ik wil nog altijd een solarcooker maken,maar het is er nog niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://zeroplasticweek.org/

  Misschien een inspiratiebron?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dank je wel!
   Leuke site met weer leuke links :-)

   Verwijderen