Pagina's

dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag

Gisteren met de familie op de koninginnemarkt gestaan. Het is bij ons meer traditie dan dat we er nu zoveel mee verdienen. Met een illegale plaats (niet volgens het wetboek - die spreekt van een VRIJ markt - maar volgens de gemeente die werkt met een aanmeldingssysteem, loting en toewijzing van plaatsen), 3 generaties / gezinnen, stralend mooi weer en een aardige berg spullen was het een gezellige dag. 

De mannen kwamen koffie, boterhammen, dan wel kinderen brengen (of halen) en wij dames hebben de verkoop voor onze rekening genomen. Na afloop hebben we gezellig met zijn allen bij mijn ouders patatjes gegeten in de tuin.

Ik doe alleen ergens iets niet goed: als ik m'n inkopen van mijn inkomsten aftrek hou ik net 2 euro over...

Wel een heel leuk colbertje gekocht, 1 mooi shirt met lange mouwen en 1 shirt met korte mouwen.

Verder van m'n broer nog een broodbakblik, bamboe stokken en gaas voor de tuin gekregen. 


Al met al voel ik me een rijk mens :-)

Hoe is jullie koninginnedag verlopen? Hebben jullie vooral gekocht, of verkocht? Of heeft jullie koninginnedag niets met tweedehands spullen te maken?

7 opmerkingen:

 1. Een geslaagd dagje zo te lezen!
  Hier heeft koninginnedag niets te maken met 2de hands, er is geen vrijmarkt in ons dorpje.
  Het was eerlijk gezegd gewoon saai in het dorp, weinig te doen. Dus we hebben ons thuis maar vermaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben koninginnedag lekker thuis doorgebracht, die markten vind ik nooit zoveel aan, meestal ligt er vooral veel troep en willen mensen er heel hoge prijzen voor hebben. Tenminste, dat vind ik dan. Ligt misschien ook aan waar je woont, maar op het platteland is het vaak niet zo heel veel. In ieder geval dus niets verdiend, maar ook geen nieuwe rommel het huis ingesleept ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige mensen vragen inderdaad best hoge prijzen.

   Aan de andere kant: de prijsjes van m'n gekochte kledingstukken lagen tussen de 1 en 2,50 euro. Het hangt denk ik af van de insteek van de verkopers.

   Wij staan er altijd vooral voor de lol en het kwijtraken van onze spullen. En soms wordt er dan ook wel eens iets gratis meegegeven.

   Verwijderen
 3. Thuis gebleven, heb de keukenkastjes allemaal opgeruimd en schoongemaakt. Echtgenoot moest werken, uitbetaling 200%, dus hier flinke verdiensten, maar niet op de vrijmarkt.
  Leuk dat je kleding hebt kunnen scoren en dan nog € 2,00 overhouden? Is toch positief onder de streep? En ook nog rommeltjes kwijt..., mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL dat is waar!
   Ik ben niet in de min geeindigd.

   Verwijderen
 4. Hier verkochten man en kind voor 34 euro. Het gaat meer om de lol dan de centjes. En de rest van het onverkochte spul gaat naar de kringloop want het ging vooral om het opruimen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niets gekocht en daar reuze trots op ;-) Ik moet altijd opletten dat ik niet van alles mijn huis in sjouw "omdat het toch bijna niets kost"...

  BeantwoordenVerwijderen