Pagina's

zondag 27 mei 2012

Is iedereen aan het bezuinigen?

Zaterdag jongstleden stond ik bij de Praxis om met een kortingsbon een mooie plant te kopen. Deze hortensia was al in de aanbieding en met die kortingsbon ging er nog eens 20 % van de prijs af. Echt een mooie aanbieding dus. 

Tijdens het wachten in de rij keek ik 'ns om mij heen en wat zag ik?

IEDEREEN stond daar met kortingsbonnen! Sommige mensen hadden er maar 1 of 2. Anderen hadden een hele stapel kortingsbonnen bij (1 kortingsbon telde voor 1 artikel of een aantal dezelfde artikelen). De mensen achter mij stonden zelfs in de rij kortingsbonnen uit  folders te scheuren. 

Ik was echt even perplex en vroeg mij af: is iedereen aan het bezuinigen? 

Wat denken jullie?

8 opmerkingen:

 1. nou als ik om me heen kijk zie ik zelden mensen met kortingsbonnen, maar wel met afgeladen karren bij de supermarkt, tuin en bouwmarkt. ik ben zelf vrijdag de tuinmarkt doorgelopen zonder wat te kopen al deed mijn dochter haar best om mij van alles aan te praten, want het zou onze tuin en huis zoveel gezelliger maken, zal best,maar de knip bleef op slot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij viel het al op dat de mensen die gericht shoppen, inderdaad meer geneigd zijn tot bezuinigen. Met alle kortingbonnen en dergelijke promoties.

  Overvolle karren met a-merken zie ik ook vaak, maar het doet me niks. Met dezelfde kwaliteit en veel kleinere prijzen lukt het ook.

  En de zon, die schijnt deze dagen toch voor niks! Daar heb je zelf geen kortingsbon voor nodig. Hoewel een tegoedbon voor de regenachtige periodes wel welkom zou zijn.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. in mijn omgeving zie ik ook maar weinig mensen die gebruik maken van kortingsbonnen, gratis samples of marktplaats.
  wel zie ik dat men "grote uitgaven" niet of in mindere mate doet bv vakantie, nieuwe meubels, tuin veranderen etc

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind toch ook wel dat mensen meer gebruik maken van kortingsbons of vroeger en ook dat in de supermarkt de huismerken beter verkopen of vroeger. Verder 'zie' ik toch niet veel van de crisis want mensen blijven op reis gaan, blijven hun auto veel gebruiken ondanks de hoge benzineprijzen, blijven op restaurant gaan, blijven de modetrends volgen en blijven, vaak nutteloos, geld uitgeven. Ik denk dat velen wel besparen maar dan wel op zaken die niemand ziet en naar de buitenwereld willen blijven consumeren zoals ze dat vroeger deden. Velen laten zich volledig leiden door 'wat de anderen ervan gaan zeggen' en ik denk dat er daardoor vaak mensen in financiële problemen raken gewoon 'omdat ze te hoog willen blijven springen'....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk wel dat het meer gebeurt, ik zie b.v. ook steeds vaker dat mensen bij de kassa (van de supermarkt) opletten bij het aanslaan en ook opmerken dat iets verkeerd gaat. Ik denk dat veel mensen zich dus in ieder geval meer bezig houden met hun budget!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was ook bij de PraXis uiteindelijk toch niets gekocht, liep wel met de kortingsbon in m'n hand en gaf het bij de kassa af aan iemand die nog moest afrekenen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is natuurlijk wel Nederlands, om met bonnen te werken. En eigenlijk bezuinigden die mensen niet, want ze wilden wat kopen! Het duurde lang voordat het tot mij doordrong dat koopjes jagen nog steeds consumeren is, en dus niet bezuinigen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier bij de praxis hoef je de kortingsbon niet in te leveren, gewoon even aangeven bij de kassa dat je er gebruik van wilt maken (ze hebben er standaard één bij de kassa liggen). Dan is al dat gescheur uit de folders ook niet nodig :)

  Maargoed, heb zelf ook gebruik gemaakt hoor van de korting. We hadden nog een afdekzeil nodig voor het zwembad (ook luxe, maar wel erg lekker met dat warme weer)!

  BeantwoordenVerwijderen