Pagina's

donderdag 17 mei 2012

Het geld van 'n ander (deel 2)

Deze week ben ik bezig geweest met het plannen van een studiedag voor mijzelf en 2 collega's.

De deelname zelf is gratis, onze instelling betaalt alleen onze reiskosten (en uren). Bij het bespreken van de reisopties gaf een collega aan dat zij de voorkeur gaf aan de auto. Niet alleen omdat dit waarschijnlijk sneller is, maar ook omdat het goedkoper is voor de werkgever. We gaan immers met 3 personen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij dit soort dingen niet heel veel rekening houd met de kosten voor de werkgever. Tegelijkertijd vind ik het wel chic dat mijn collega dat wel doet. 

Iets om over na te denken dus. 


Hoe zuinig ben jij met het geld van je werkgever?

8 opmerkingen:

 1. Ik ging ermee om alsof het uit mijn eigen portomonee moest komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kocht vroeger al leermiddelen op een rommelmarkt. Alleen moest ik zorgen aan het eind van het jaar het budget opgebruikt te hebben. Anders werden we gekort.Dus we hadden gewoon meer. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoor je wel eens vaker. Wat ik me dan afvraag: als je niet meer nodig hebt, wat maakt het dan uit dat je gekort wordt? Waarom moet je b.v. per se elk jaar €300 krijgen, terwijl je steeds met €250 uitkomt en je dus in bochten moet wringen om de laatste €50 op te maken, terwijl die €50 dus ook structureel ergens anders voor gebruikt zou kunnen worden?

   Verwijderen
 3. Toen ik nog een werkgever had, was het familie, dus daarbij deed ik ook alsof het uit mijn eigen portemonnee kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werd door iemand gebeld toen ik vorig jaar in China was. Heb toen bewust niet opgenomen en het nummer opgeschreven. Via skype terug gebeld. Heb haar dat toen gezegd, ivm de kosten en wat zei zij? Had niks gegeven, ik belde toch van mijn werk, baas betaald! Ja hallo, hij moet toch ook de rekening betalen? Er wordt wel erg makkelijk over gedacht, niet mijn standpunt dus.

  Vergeet niet: baas geen geld, jij ook geen geld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef... daar zou ik als werkgever toch niet blij mee zijn.

   In het contract voor mijn mobiele telefoon staat dat ik de telefoon "hoofdzakelijk voor werkgerelateerde gesprekken moet gebruiken."

   Ik heb aan degene die de werktelefoon afgaf gezegd dat ik dat wel een erg soepele omschrijving vond.

   Het zou toch raar zijn als ik daarmee prive ga bellen?
   (OK - een telefoontje naar mijn man dat het later wordt vind ik dan nog kunnen, maar verder?).

   Verwijderen
 5. Ik ben mijn eigen werkgever, en ben dus heel voorzichtig met het geld van 'mijn werkgever'. Ik vind het inderdaad zeer ruimhartig van je collega. Ik weet niet of ik daar zoveel rekening mee had gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het geld van je werkgever is uiteindelijk ook jouw geld als je er goed over nadenkt, uiteneindelijk komt jouw salaris daar ook vandaan, dus als je geld verspilt van je baas zou je dat in een extreem geval wel eens je baan kunnen kosten, alhoewel dat met deze crisis misschien niet eens een extreem geval te noemen is, want veel bedrijven besparen meestal eerst op personeel en niet op andere uitgaven, wat zeker geld in mijn bedrijfstak, en meestal gaat het dan om lager personeel, want bij ons gaan er wel veel schoonmakers uit,maar leidinggevenden heb ik nog niet zien vertrekken, dus ja ik probeer ook geld te besparen voor mijn werkgever ,ik moet toegeven het is puur eigenbelang.

  BeantwoordenVerwijderen