Pagina's

dinsdag 15 mei 2012

Geld uitgeven van 'n ander

Sinds kort heb ik een nieuwe baan. Bij al het nieuwe kom ik hier en daar ook verrassingen tegen. Zoals de training die al gepland was. 

1200 euro kost 1 dag training. Daarbij moet er dan nog een ruimte worden gehuurd. Dat zou ook nog eens een paar honderd euro kosten, of we moesten het binnen de eigen organisatie regelen. 

In de discussie die hierover volgde heb ik even achterover geleund en me verbaast. Een deel van de mensen verblikte of verbloosde niet van de bedragen. Een ander deel vond dat we best een beetje zuinig mochten doen. Uiteindelijk is besloten om voor de goedkope oplossing te gaan.

Wat voor keuzes worden er op jouw werk gemaakt door medewerkers? Of, voor de mensen die thuismanager zijn, wat vind je van dit soort budgetten voor trainingen?


6 opmerkingen:

 1. Ik begin spontaan te overwegen om trainingen te gaan geven. Welk onderwerp zal ik eens gaan verzinnen en hoe zal ik dat gaan verkopen?
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte!

   Verwijderen
 2. Bij ons werd je misschien op cursus gestuurd, maar mocht je echt niet zelf zoiets regelen. Logisch ook, met zulke bedragen! Het moet dan nogal wat opleveren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het regelen van dit soort dingen is dus een van m'n taken...

   En inderdaad: voor dat soort bedragen mag het nogal wat opleveren.

   Verwijderen
 3. Helaas, ik verblik of verbloos niet meer. Ik boek de cursussen voor de afdeling en heb net weer iemand een dag naar Londen gestuurd: 300 pond training, 450 euro reiskosten.

  Gelukkig zijn de computercursussen gratis! De Vlaamse overheid wil computerkennis stimuleren, en als je een groep van 10 collega's hebt die bijvoorbeeld Excel willen leren, komt er een docent helemaal voor niks een dag(deel) lesgeven.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je alle cursussen boekt, dan zul je inderdaad wel gewend zijn aan die bedragen.

   Fijn dat de computercursussen dan in ieder geval gratis zijn...

   Verwijderen