Pagina's

woensdag 9 mei 2012

Geen consuminderactie

Ik wilde het even hebben over iets wat absoluut geen consuminderactie is en zelfs geld gaat kosten: het opvangen van een kind in de vakantie.

Een kind wat in een tehuis woont of in een gezin waar de ouders weinig te besteden hebben of dingen niet zo gesmeerd lopen als prettig is voor een kind.

Voor die kinderen kan het heel prettig zijn om eens twee - drie weken mee te draaien in een ander gezin. Eens een beetje vakantie te vieren en plezier te maken.

Tegelijkertijd hoorden we van Europa Kinderhulp, dat het steeds moeilijker wordt om vakantiegastouders te vinden. Hierdoor kunnen zij minder kinderen een leuke vakantie bezorgen.

Kijk eens op hun site als het je wat lijkt. En misschien zijn er hier al mensen die ervaring hebben als vakantiegastouder. 

Wij hebben ons gisteren in ieder geval ingeschreven. 


Heb je al eens zoiets gedaan? En... hoe beviel het?

 

3 opmerkingen:

  1. Nee, nog nooit gedaan.. Wel eens aan gedacht, maar met een baby erbij zijn we op dit moment niet het meest stabiele gezin. Misschien als onze dochters ietsje ouder zijn. Lijkt me wel een hele ervaring!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ooit een aflevering van Spoorloos gezien waarin kinderen hun vakantieouders weer opzochten. Die kinderen hadden er echt van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed idee, maar ook wij nu nog et een baby. Maar ik hou het zeker in gedachte voor over een paar jaar.

    BeantwoordenVerwijderen