Pagina's

zaterdag 28 april 2012

Teveel spullen

Al jaren ben ik met tussenpozen aan het ruimen. In de eerste fase (jaren terug) was de stort mijn toeverlaat voor de echte zooi. Daarna bracht ik regelmatig spullen naar kringloopwinkels en later ruilwinkels. Die zijn overigens nog steeds favoriet. Pas onlangs ontdekte ik marktplaats. 

Ondanks het al jaren lang regelmatig wegdoen van spullen en het in bescheiden mate toelaten van nieuwe spullen wordt ons huis maar niet echt leeg. Wel iets leger, maar niet leeg genoeg. 

Vandaag dus maar weer eens een rondje gedaan voor de koninginnemarkt. Alleen dingen waarvan ik de waarde lager dan 5 euro schat gaan daar naartoe. Bij spullen met meer waarde valt er naar mijn ervaring namelijk meer aan te verdienen via marktplaats. 

Met een beetje speuren heb ik inmiddels 3 shoppers vol. Niet heel  veel, maar ook niet weinig voor een huishouden waar al jaren opgeruimd en weggedaan wordt. 

Zouden wij nou gewoon zo bizar veel spullen hebben dat daar geen einde aan lijkt komen? Of komen er ongemerkt meer spullen binnen dan we in de gaten hebben?

Hebben jullie ook zo'n eindeloze hoeveelheid spullen? 
En wat doe je daar dan mee?

16 opmerkingen:

 1. Bij mij komt er ook geen einde aan. Ik snap er helemaal niets van. Het lijkt overal vandaan te komen.. Maar ooit zal ik het echt gaan zien hoor dat weet ik zeker.
  Hopelijk kun je nog een lekker centje bij verdienen op de markt. En nu maar hopen dat het droog blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien merken we het gewoon niet omdat we van 1.000.000 spullen naar 980.000 spullen gaan...

   Ik heb niet heel veel voor de koninginnemarkt, maar ga ook voor de lol. En het voordeel van weinig spullen is dat ik ze in geval van regen ook zo weer in de tassen heb zitten ;-)

   Verwijderen
 2. Als ik alles weg zou doen wat minder dan 5 euro waard is houd ik niks over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL!

   Ik bedoelde waar ik minder dan 5 euro voor zou krijgen. Maar misschien kom je dan op hetzelfde uit... ;-)

   Verwijderen
 3. Ja, ook hier best veel spullen. Dus ben ook al aan het uitzoeken wat weg kan.
  Succes met de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon doorgaan, dat is wat ik doe. Helaas lukt het dit jaar niet om op de koninginnemarkt te gaan zitten, maar maandelijks gaat er weer genoeg op MP en naar de kringloop. Ik schreef er laatst ook al een blogje over, over dat ik het verbazingwekkend vond.
  Nu heeft mijn moeder ontdekt dat het wel handig is, zo'n dochter die alles op MP zet. Kreeg ik laatst weer een hele tas met spullen mee. Ach, misschien verdienen we er weer wat aan. De coca=cola-spiegel van mijn broer is inmiddels al verkocht. Toch weer 15 euro verdiend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei... dat is wel goed voor de verkopen, maar niet voor het leger krijgen van je huis... ;-)

   Verwijderen
 5. Herkenbaar. Ik had ook wel opruimperiodes maar toen ik ECHT ging ruimen, bleef ik ruimen... vanaf november 2009 tot een paar maanden terug. Nu is het huis leeg genoeg naar mijn zin ;)

  Ben redelijk rigoureus te werk gegaan. Op mn blog bij 'minimalisme' zie je een samenvatting. Je kan elke dag tien dingen wegdoen. Alles wegdoen dat je een half jaar niet hebt gebruikt of niet hebt gedragen. Alle dingen die je voor de zekerheid bewaart, wegdoen. Alles wat je dubbel hebt. Dingen die je om verkeerde redenen bewaart ''want sentimenteel''. Liever een mooi schilderij van je oma een goede plek geven in je huis, dan 50 handdoeken die van haar waren bij je houden zeg maar....

  Ken je het blog www.missminimalist.com? Die geeft heel mooie zacht geschreven tips over het wegdoen van spullen. Was voor mij een grote bron van inspiratie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de link naar het blog. Ik heb erg moeten lachen om het blogje over de inbreker. :-)

   En jouw stukje geeft ook hoop. Ik ga vanaf nu gegwoon door met het wegdoen van spullen en dan, op een gegeven moment zou het toch duidelijk leger moeten worden hier.

   Verwijderen
 6. Ik heb vooral 2 mannen met veel spullen. Helaas, die mag ik niet weg doen ;) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die mannen of die spullen? ;-)

   Hier 1 man met heel veel spullen.

   Verwijderen
  2. :) Beide niet. Die mannen wil ik zeker niet missen, die spullen liever wel ;)

   Verwijderen
 7. Ja, het is heel vreemd, je let even niet op en hup de spullen hebben zich stiekem vermenigvuldigd. Dat fokt maar raak en voorbehoedmiddelen ho, maar. Nou ja, het betekent ook dat we het goed hebben . Maar ruimte lijkt soms een luxe en dat is het tegennatuurlijke eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL! Je zou het bijna gaan denken.

   Hoeveel spullen wij al niet weg hebben gebracht. En nog steeds te weinig ruimte naar mijn zin.

   Verwijderen
 8. Ja, er lijkt soms echt geen einde aan te komen, terwijl ik al tijden niet echt meer nieuwe dingen koop! Maar goed, zolang het maar in een gestage stroom eruit gaat en her en der ook nog wat geld oplevert, dan doe ik het er nog wel even mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms is een klein huisje een voordeel. Dan kun je niet zoveel bewaren. Maar toch,ik zou wel weer een ronde kunnen doen. En ga morgen op de rommelmarkt niets kopen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen