Pagina's

vrijdag 27 april 2012

Met gesloten beurs

Vandaag dacht ik het helemaal voor elkaar te hebben: een vrije dag met dan 's morgens een beetje studeren en een beetje opruimen in huis en 's middags lekker lezen op de bank afgewisseld met wat lichte tuinwerkzaamheden.

Heerlijk! 

Ik zat net verdiept in m'n studie toen manlief belde: de bus was wéér ingestort. 
Dit maal was het de brandstofpomp. 

Niet handig als je net op weg bent om op een beurs een stand af te breken en er een hele lading spullen vervoerd moet worden.
En niet leuk als je net 2500 euro hebt uitgegeven aan reparaties aan diezelfde bus. 

Uiteindelijk is het met de klus in ieder geval goed gekomen. Ik ben erheen gegaan voor lichamelijke en geestelijke bijstand (lees: sjouwen en een oplossing bedenken) en we konden uiteindelijk gelukkig de bus van een collega-zelfstandige lenen. Díe bleek ondertussen flink omhoog te zitten omdat zijn maat na een uurtje werken ziek naar huis was gegaan.

Na het oplossen van het vervoersprobleem is manlief toen maar ingevallen als maat. 

Kortom: iedereen blij en al het werk geklaard. 

Mijn rustige middag was wel naar de haaien. 
Morgen doe ik een nieuwe poging.


Doen jullie wel eens klusjes voor een ander met gesloten beurs?

3 opmerkingen:

 1. We doen bijna niet anders ;-) Daarom zijn wij geen ondernemers: wij zouden er financieel aan onderdoor gaan. Ik heb er wel ppal en perk aan gesteld, anders zou manlief altijd druk zijn voor anderen (lees profiteurs) en moet ik alles zelf oplossen of iemand duur voor inhuren.
  Maar fijn dat de mannen elkaar voort konden helpen!
  Fijn (rustig) weekend gewenst.
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, zolang je een gezonde geven en ontvangen relatie hebt, is dat erg prettig. Dan blijft het wederzijds in balans.

  BeantwoordenVerwijderen