Pagina's

vrijdag 13 april 2012

Marktplaats en meer verdienen

Bij het consuminderen is ook het verdienen van meer geld binnengeslopen. 

Dit doen we via verkopen op marktplaats en binnenkort krijg ik er ook nog een werkdag bij. Als we ervoor zorgen dat de uitgaven niet stijgen, dan moet er dus meer geld overblijven om te sparen. 

Spaargeld wat we goed kunnen gebruiken: mochten we toch twee verschillende adoptieprocedures moeten / kunnen doen, dan moeten we over een paar jaar toch zo'n 40.000 euro in totaal achter de hand hebben. Met een modaal inkomen is dat bepaald geen kattenpis.
 
Ik ben na enige scepsis best tevreden met mijn verkopen via marktplaats. Bijna alles wat ik er tot nu tot op heb gezet is uiteindelijk verkocht. Soms loopt het even niet en bedenk ik me dat bepaalde boeken of spullen toch maar naar de kringloop moeten en dan staan er plotseling weer allemaal mailtjes in mijn inbox van mensen die die items toch wel heel graag willen hebben. 

Bij andere consuminderende bloggers had ik gelezen dat zij de winst gelijk naar hun spaarrekening overschreven. Beetje overdreven leek me dat. Maar goed... ik kon het altijd eens 'n poosje proberen. 

En wat een resultaat! Met gemiddeld 30-40 euro per maand aan verkopen tikt dat toch best aan op die spaarrekening. En zo vreselijk mijn best doe ik niet eens met die MP-verkopen.

Vanaf mei (of eerder) ga ik ook nog eens een extra dag werken en manlief timmert aardig aan de weg met zijn eigen bedrijf. Dus als het goed is moet de spaarrekening nog sneller van groeien dan nu al het geval is. 


Het plan is dat een deel van dat extra gespaarde geld fijn op de spaarrekening blijft staan (in ons adoptie- en reservepotje) een ander deel willen we gebruiken om voor nog meer besparingen op de langer termijn te zorgen in de vorm van extra isolatie en een houtkachel.


Hebben jullie slimme plannetjes om je spaarrekening extra te laten groeien?

7 opmerkingen:

 1. Dat gaat zeker goed zeg!! Ik probeer mijn MP-inkomsten ook direct weg te sluizen, maar soms laat ik het ook staan omdat er kosten aankomen. Zo kregen we bijvoorbeeld net weer een dierenartsenrekening van €180 en had ik van de week voor €100 hout gekocht om zelf een raam te renoveren. Dan vul ik dat liever via MP weer aan, dan dat ik er iets voor van de spaarrekening moet halen.

  Mijn slimme maniertjes om de spaarrekening te laten groeien; automatisch sparen, mijn persoonlijke lopende rekening zoveel mogelijk op 0 houden (leuk om daar geld op te hebben, maar als er niets op staat, koop ik niet die mars of die zak chips, als er wel iets op staat misschien wel), ook contant geld eens in de zoveel tijd (max 6x per jaar!) op de rekening storten en direct oversluizen naar de spaarrekening, rente lekker laten staan, dus rente-op-rente-effect, bij proberen te verdienen, bijvoorbeeld via bloggen, enzovoorts.

  Soms lijkt het wel niets uit te halen, omdat er dan weer allemaal kosten komen. Aan de andere kant; als het er niet was, wilde dat niet automatisch zeggen dat de kosten er ook niet waren. Dus uiteindelijk levert het wel wat op, je ziet er alleen niet altijd iets van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik klik! Ik stond er eerst nogal scepsis tegenover maar zet toch 200,00 euro per jaar op de spaarrekening. Het lijkt niet veel maar over 5 jaar is dit toch 1000,00 euro exclusief rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het salaris ( 1 x per 4 weken) binnen is gaat alles direct naar de spaarrekening en als het tijd is voor de hoop automatische afschrijvingen stort ik weer een deel en soms alles terug.Elke dag rente is er een is ons motto.
  MP opbrengst gaat ook direct naar de spaarrekening, hoewel de verkopen op dit moment behoorlijk stil ligt.

  Als je alles over een jaar bekijk, zie je je saldo best wel groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al jaren automatisch sparen leverde vorig jaar bijna 500 euro rente op.Hier hoef je niks voor te doen, dus dat loopt lekker aan, rente op rente. Het 1e kwartaal van 2012 bijna 200 rente, dus dit jaar wordt het zo tegen de 800 euro, een leuke verdienste over dit jaar. Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 5. meer door minder13 april 2012 om 21:23

  Ik werk meestal met een financieel actielijstje die een periode van +/- 2 tot 3 jaar bestrijkt.
  Om maximaal rendement te behalen en het leuk te laten blijven ga ik met 2 punten van deze lijst aan de slag en ga pas naar de volgende 2 als ze doorgevoerd en afgerond zijn.
  Afgelopen maand laatste van de 2 lopende punten afgerond.
  (blijvende besparing van 12,- p/mnd = 144,- p/jr. = 1440,- in 10 jaar. Voorlaatste punt levert een besparing op van 5,- p/mnd = 60,- jaar = 600,- in 10 jaar.)
  Naast mijn financieel actielijstje heb ik een algemeen lijstje waar ik aan maximaal 6 punten tegelijk werk.
  Voor korte termijn acties heb ik alleen een kattebelletje naast mijn computer liggen.
  Elke keer als ik ergens structureel op bespaar verhoog ik het spaargeld met het uitgespaarde bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed zeg!! Ik verkoop lang niet alles wat ik op MP heb staan maar ook hier komen we toch wel aan 30 euro per maand denk ik. En elke keer vind ik wel weer iets om te verkopen. Wonderlijk toch, zo'n haast onuitputtelijke voorraad spullen. En dan zijn we echt nooit van die kopers geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier is dat een beetje dubbel. Ik verkoop via mp maar ik koop ook via mp. Op die manier houd ik mijn uitgave voor kleding e.d. eigenlijk praktisch op 0-stand.
  Soms vallen spullen ook tegen natuurlijk en die zet ik dan meteen weer te koop. Wel beheersen om niet eerder zelf weer wat aan te kopen voordat het andere spul is verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen